Laude de la Mihai Stoichiță pentru trei dintre jucătorii echipei naționale. Victoria cu Moldova l-a încântat pe oficialul FRF

Olteanu Ștefan 22.11.2022, 13:14
Laude de la Mihai Stoichiță pentru trei dintre jucătorii echipei naționale. Victoria cu Moldova l-a încântat pe oficialul FRF

Mihai Stoichiță a avut doar cuvinte de laudă pentru trei jucători ai echipei naționale, după meciurile amicale cu Slovenia și Moldova. În mod surprinzător, oficialul FRF a fost impresionat de fotbaliști care au lipsit în ultima perioadă de la lot.

Drăguș, Moruțan și Băluță, remarcații lui Mihai Stoichiță din ultimele meciuri ale echipei naționale. Ce a declarat oficialul FRF

Ultimele două meciuri ale echipei naționale din 2022, 1-2 cu Slovenia și 5-0 cu Moldova, au ajuns sub lupa lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, care s-a declarat încântat de modul în care au evoluat trei jucători.

Este vorba despre Denis Drăguș, Olimpiu Moruțan și Tudor Băluță. Niciunul dintre ei nu a fost o prezență constantă la lot în ultima perioadă.

Înaintea acestor două amicale cu Slovenia și Moldova, Drăguș mai evoluase 11 minute pe 23 septembrie, cu Finlanda, în Liga Națiunilor. Și, dacă e să excludem cele 11 minute cu Finlanda, Drăguș nu mai jucase pentru naționala României din octombrie 2018.

În ceea ce îl privește pe Moruțan, meciurile cu Slovenia și Moldova au fost primele pentru el, din noiembrie 2021. Atunci evoluase 73 de minute contra lui Liechtenstein. Situația este similară și în cazul lui Tudor Băluță. Acesta a evoluat 25 de minute pe 26 septembrie 2022, cu Bosnia Herzegovina, în Liga Națiunilor, însă înaintea acelui meci nu mai jucase din noiembrie 2019.

Cu toate acestea, cei trei jucători menționați i-au „furat” ochii lui Mihai Stoichiță în amicalul cu Moldova și oficialul FRF s-a grăbit să parieze pe ei:

„M-am uitat la copiii ăștia de aseară. Au câștigat, mi-a plăcut modul în care unii au confirmat evoluțiile bune din ultima vreme. Îi dau exemplu pe Drăguș sau Moruțan. Sunt jucători care au acumulat experiență până acum. Și eu cred că la meciurile următoare, când începe treaba serioasă, trebuie să vorbim deja despre certitudinile Moruțan și Drăguș”, a declarat Mihai Stoichiță, la Digi Sport.

„Îmi place mult Băluță!”

În continuare, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal l-a adus în discuție și pe Tudor Băluță, care în acest sezon a avut câteva evoluții remarcabile la Farul Constanța, sub comanda lui Gică Hagi:

„I-am menționat pe cei doi pentru că au ieșit în evidență în cele două meciuri. Dar și ceilalți și-au făcut treaba. Ei au reușit, într-adevăr, să iasă la rampă prin acele execuții. E un moment bun care trebuie speculat.

Mie îmi place mult și de Băluță, care a dispărut ceva vreme din peisaj. A ajuns din nou acolo unde îi e locul. Sunt câștiguri importante. Trebuie să îi stimulăm și prin critici, și prin laude, și prin certurile pe care le mai avem câteodată cu ei”, a mai adăugat Mihai Stoichiță, potrivit sursei citate.

În timp ce Mihai Stoichiță i-a lăudat pe Drăguș, Moruțan și Băluță, remarcatul lui Nicolae Dică după Moldova-România 0-5 a fost un jucător cu profil defensiv: „Este un profesionist desăvârșit”.