Conflict deschis între Mirel Rădoi și Victor Becali. Impresarul îl atacă pe selecționer

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.09.2021, 19:49
Conflict deschis între Mirel Rădoi și Victor Becali. Impresarul îl atacă pe selecționer

Mirel Rădoi a reușit trei rezultate bune în ultimele meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial care se va juca în Qatar în 2022. Naționala României a obținut 7 puncte din 9 posibile în meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord și nu a primit niciun gol.

Cu toate acestea, există în continuare voci în fotbalul din România care îl critică pe Rădoi. Chiar dacă a dezvăluit că a considerat oportună numirea lui pe banca naționalei.

Mirel Rădoi, criticat de Victor Becali pentru stilul de joc pe care l-a impus la națională

Victor Becali a spus că selecționerul primei reprezentative dă în continuare dovadă de încăpățânare și rigiditate din punct de vedere tactic. Asta pentru că insistă să pună în practică un tip de fotbal care nu s-ar plia pe posibilitățile jucătorilor.

Fostul agent FIFA a spus că în opinia sa antrenorii de valoare sunt cei care reușesc să se adapteze la jucătorii pe care îi antrenează. Și i-a dat drept exemplu în acest sens pe Dan Petrescu și Victor Pițurcă.

Eu am fost unul dintre cei care am spus la început că… A făcut o performanţă bună cu naţionala mică, va fi o schimbare la echipa naţională. Am văzut cu ochi buni această numire. Părerea mea e că un tip prea rigid, încăpăţânat. Vrea să joace un joc pe care noi nu prea l-am practicat. Am avut jucători valoroşi, nu-i mai avem. Din punctul meu de vedere, un antrenor bun e cel care joacă, cu ce are la dispoziţie. Trebuie să te adaptezi.

Pentru mine antrenori sunt Dan Petrescu sau Victor Pițurcă, cei care s-au orientat singuri către posibilitățile echipei. Noi suntem într-o mare criză în fotbal, îi atacăm pe toți, dar cum se termină meciul… nu se știe”, a spus Victor Becali la Telekom Sport.

Fostul agent FIFA a comentat și declarațiile făcute de Răzvan Marin la finalul meciului de la Skopje

Victor Becali a comentat și tensiunile care au existat la finalul meciului cu Macedonia de Nord. Atunci, Răzvan Marin s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că nu a fost folosit mai multe minute în aceste trei meciuri.

Becali a spus că fotbalistul lui Cagliari nu ar fi trebuit să facă acele declarații. El a subliniat că mijlocașul a spus acele lucruri „la cald”, imediat după încheierea partidei și nu crede că acest conflict este unul foarte grav.

Uneori e bine să nu faci anumite declarații. Un lucru e clar, un antrenor nu poate să facă mutări în echipă pentru fiecare jucător, pe postul lui. Nu pot juca doi pe post. Nu știu ce a fost, cel mai bine e să dai declarațiile când te detașezi de meci.

Răzvan Marin e un jucător valoros pentru echipa națională, dar nu cred că a fost ceva atât de dur. Nu cred să fie probleme între Rădoi și el. Dacă orice jucător sau orice antrenor ar ține de ce spun ceilalți, atunci ar exista doar o stare tensionată. Antrenorul simte jucătorii la antrenamente și așa se face echipa și la națională, în funcție de ce a simțit Mirel în privința lor”, a mai spus fostul impresar sursei citate.