Conflict rezolvat de oamenii lui Ion Țiriac! Ciprian Marica a făcut un pas în spate în scandalul cu Ilie Năstase

Simion Andrei / 17.11.2021, 09:34
Conflict rezolvat de oamenii lui Ion Țiriac! Ciprian Marica a făcut un pas în spate în scandalul cu Ilie Năstase

Ciprian Marica a revenit la sentimente mai bune față de finul său. Fostul atacant al naționalei a încercat să-l scoată pe Ilie Năstase din actele constitutive ale Fundației care îi poartă și numele.

Miză de 50 de milioane de euro

Marica ar fi intrat în conflict cu fostul lider din clasamentul ATP pentru că ar fi încercat să-l scoată pe acesta din fundația „Ilie Năstase”. Miza lui Marica a fost obținerea controlului total asupra Bazei Voința. Aceasta valorează aproximativ 50 de milioane de euro.

Conform presei, cei doi s-au împăcat, iar un rol important în acest lucru l-ar fi avut avocații care îl reprezintă pe Ilie Năstase. Astfel, fostul tenismen va fi reprimit în fundația care administrează baza Voința și va fi președintele acesteia, iar soția va avea un post de vicepreședinte, ca și Ciprian Marica.

Ilie Năstase chiar a confirmat că se poartă discuții în această direcție cu Ciprian Marica.

Da, am speranțe că situația se va rezolva. Acum suntem cu avocații și nu vă pot da mai multe detalii, dar voi face declarații în zilele următoare” a spus Ilie Năastase pentru ProSport.

Ce a construit Marica la Baza Voința

Terenurile sunt administrate de către Fundația „Ilie Năstase”. Acestea au fost atribuite lui prin două decizii de Guvern, care au fost semnata de către foștii prim-miniștri Radu Vasile, iar, mai apoi, Călin Popescu Tăriceanu. Valoarea acestora în piața imobiliară ar fi undeva în jur de 50 de milioane de euro.

Inițial, Ilie Năstase a intenționat să atragă un fond de investiții la Baza Voința, prin care să creeze o academie de tenis și o sală de sport modernă. Acesta s-a asociat până la urmă cu fostul fotbalist Ciprian Marica, actual finanțator și la Farul Constanța. Aici, Marica a construit trei terenuri de fotbal sintetice.

Totodată, el a dezmințit eventuala neînțelegere cu finul său.

Cine a afirmat lucrul acesta, să susțină dovezi. În primul rând, nu am fost la birou. Am avut mai multe discuții cu Ilie Năstase, dar niciodată în contradictoriu. Nu m-aș certa pentru nimic în lume  cu el. Îl respect, e finul meu, dacă e vreo neînțelegere, o rezolvăm amical. Nu există niciun conflict și nu ar putea exista, pentru că eu aș ceva întotdeauna” a spus acesta.

Mai mult, el a subliniat și ce fel de contract au cei doi.

Noi avem un contract de asociere-participațiune. E o hotărâre de guvern prin care i-a fost dată baza sportivă fundației dânsului. Exclus închiriere. Facem doar sport, fără conflict. Când lucrurile devin frumoase, toată lumea începe să-și dea cu părerea” a completat acesta.