Constantin Budescu, de la FCSB, în Liga a II a. Ce echipă și-a arătat interesul pentru mijlocașul lui Gigi Becali

Bădulescu Silvian / 09.12.2021, 15:36
Constantin Budescu, de la FCSB, în Liga a II a. Ce echipă și-a arătat interesul pentru mijlocașul lui Gigi Becali

Constantin Budescu a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști români din ultimii ani. Acesta nu a dus niciodată lipsă de oferte, dar a preferat să plece din România în Asia. Mijlocașul FCSB-ului are ușa deschisă pentru un club din Liga a 2-a, în cazul în care ar vrea să plece de la echipa lui Gigi Becali.

„Hermannstadt ar putea să și-l permită”

Dani Coman este președinte la clubul din Sibiu, retrogradat la sfârșitul stagiunii trecute. Totuși, aceștia au un proiect serios și sunt una dintre echipele care se bat pentru promovarea în primul eșalon al fotbalului românesc.

Echipa antrenată de Marius Măldărășanu se află pe locul secund în campionat, la o distanță de șapte puncte față de Petrolul Ploiești, echipă instalată în fotoliul de lider. De asemenea, ei au un avans de două puncte față de Universitatea Cluj și trei față de Concordia Chiajna, echipele aflate pe locurile trei, respectiv patru.

Președintele Coman a fost întrebat dacă l-ar dori pe Constantin Budescu, în cazul în care echipa ar promova înapoi în Liga 1.

Hermannstadt ar putea să și-l permită pe Budescu și în Liga a 2-a. La cum îi cunosc pe patronii de aici, ar putea să îi plătească salariul lui Budescu și acum. Problema este dacă ar veni jucătorul la noi. Eu cred că nu. Budescu nu va duce lipsă de oferte până se va lăsa de fotbal, asta e clar” a răspuns fostul portar.

Constantin Budescu, tras pe linie moartă

Fotbalistul revenit la FCSB după ce și-a încheiat înțelegerea cu Damac este printre favoriții suporterilor echipei. Acesta este un jucător care poate face diferența în orice secundă a partidei, dar patronul echipei a declarat în presă, de mai multe ori, că Budescu va pleca de la echipă.

De asemenea, antrenorul Toni Petrea îl folosește din ce în ce mai rar pe fotbalistul care a mai evoluat la Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu. Relația dintre Becali și Budescu a cunoscut suișuri și coborâșuri, dar se pare că fotbalistul nu mai are mult timp la FCSB.

Cea mai bună versiunea a lui Budescu s-a văzut la Astra Giurgiu. Alături de aceștia, Budescu a cucerit Cupa României și Supercupa României în 2014. A evoluat la giurgiuveni în mai multe perioade (2011-2016, 2016-2017 și 2019-2021), de unde a prins și echipa națională a României. Sub tricolor, Budescu a bifat 14 apariții și a marcat cinci goluri.

În această stagiune, acesta el are nouă apariții pentru roș-albaștri, timp în care a marcat o singură data și a bifat un assist.