Continuă războiul dintre foștii colaboratori de la Pandurii. Marin Condescu a făcut publice sumele încasate de Narcis Răducan când clubul se confrunta cu mari probleme financiare

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.01.2022, 17:34
Continuă războiul dintre foștii colaboratori de la Pandurii. Marin Condescu a făcut publice sumele încasate de Narcis Răducan când clubul se confrunta cu mari probleme financiare

La scurt timp după numirea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer al României, a izbucnit un scandal monstru în fotbalul românesc, având în prim-plan fosta conducere a celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Concret, Marin Condescu, președintele clubului din perioada în care acesta se afla în Liga 1, a acuzat inițial că Edi Iordănescu a fost numit la presiuni politice pe banca echipei gorjene.

Marin Condescu i-a acuzat pe Edi Iordănescu și Narcis Răducan că au încercat să falimenteze clubul Pandurii Târgu Jiu

Ulterior, el a mers mai departe și i-a acuzat prin intermediul playsport.ro pe fostul antrenor și pe Narcis Răducan, manager sportiv la Pandurii la acea vreme, de faptul că au cerut intrarea în faliment a clubului pentru niște sume modice. Asta în condițiile în care, potrivit lui Condescu, cei doi ar fi încasat sume extrem de mari, când jucătorii și ceilalți angajați aveau restanțe salariale de câteva luni bune.

Așa cum era de așteptat, Narcis Răducan s-a apărat, dezvăluind exact salariul pe care l-a câștigat la Pandurii în sezonul în care echipa a terminat pe locul 3 în Liga 1. Mai mult, fostul fotbalist a lăsat chiar de înțeles că Marin Condescu nu este o persoană credibilă și că oamenii nu ar trebui să creadă ceea ce spune acesta.

Cea mai mare problemă a fost că m-a întrebat soția unde e diferența de bani. Auzi, 30.000 de euro, cât are Tănase la FCSB! Serios, trebuie să vorbim și de credibilitatea celui care face aceste acuzații.

Sunt multe semne de întrebare. Dacă vrei, îți spun în premieră. 8.500 de euro era salariul. Nu e un salariu mic, dar era în concordanță cu performanța obținută, locul 3, cupele europene. Existau și multe bonusuri de performanță pe care le-am îndeplinit cu ajutorul lui Edi și al echipei.

Erau la final de sezon. Eu nu luam prime de joc. Este exclus și probabil e vorba de lei, nu de euro, un detaliu mic. E vorba de mine. Problema nu a fost mare decât în discuțiile cu soția”, a spus Narcis Răducan la Digi Sport.

Dovezile aduse de fostul președinte al clubului în acest sens

Doar că acum Marin Condescu a venit cu dovezi pentru a arătat faptul că Narcis Răducan a încasat o sumă importantă într-o perioadă destul de scurtă. Concret, e vorba de aproape 100.000 de euro în 5 luni. Plus o sumă restantă încasată în august 2021. Asta în contextul în care echipa trecea printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar.

După cum se poate observa, au fost ridicați sau transferați într-o singură zi, pentru o singură persoană. Sume de neimaginat având în vedere condițiile financiare ale clubului. Jucătorii de fotbal ai clubului și salariații aveau restanțe salariale de 6-8 luni de zile, comisiile FRF acordând licența sub condiția achitării lor până în luna octombrie. Fac precizarea că Narcis Răducan, la intrarea în insolvență, a refuzat să predea gestiunea (situația financiară, patrimoniu, etc)”, se arată în comunicatul transmis de fostul președinte de la Pandurii Tg. Jiu.

Răspunsul lui Gabriel Oprea după acuzațiile că ar fi influențat numirea lui Edi Iordănescu la Pandurii Tg. Jiu