Contre între Ionel Ganea și Gică Hagi. Ironie fină a „Regelui” după ultimele declarații ale „Ganezului”

Olteanu Ștefan / 16.01.2022, 09:04

Potențialul transfer al lui George Ganea (22 de ani) de la Farul Constanța a dus la noi contre între Gică Hagi și tatăl fotbalistului, Ionel Ganea. Antrenorul formației de la malul mării s-a văzut nevoit să comenteze declarațiile făcute de fostul său coleg de la echipa națională și nu a părut prea încântat.

„Întrebați-l pe taică-su”. Noi contre între Ionel Ganea și Gică Hagi

În urmă cu aproximativ o săptămână, Ionel Ganea anunța, spre surprinderea tuturor, că fiul său, George Ganea „va merge în Vest” până la sfârșitul lunii, iar declarația respectivă se pare că nu i-a picat prea bine lui Gică Hagi.
Antrenorul Farului Constanța a fost chestionat cu privire la un posibil transfer al lui Ganea Jr, iar răspunsul a fost unul sugestiv.

Ofertă pentru George Ganea? Întrebați-l pe taică-su”, a transmis Gică Hagi, la scurt timp după amicalul Farul Constanța – Dinamo 2-2.

George Ganea a evoluat 13 meciuri în acest sezon, reușind să înscrie și două goluri. Cota lui de piață este de 400.000 de euro, conform Transfermarkt.
Dacă va reuși să ajungă în Vest, George Ganea nu va fi la prima experiență de acest gen. În intervalul 2016 – 2018 el a mai evoluat pentru echipele U19 ale celor de la Entella și AS Roma, din Italia.
Ganea Jr mai are contract cu Farul Constanța până în iunie 2024.

Nu este prima oară când Ionel Ganea și Gică Hagi se contrează din cauza tânărului atacant

În 2020, la scurt timp după un duel Viitorul Constanța (n.r. – Farul) – Poli Iași 2-1, Ionel Ganea își exprima public nemulțumirea cu privire la tratamentul pe care l-a primit fiul său.
George Ganea a început titular acea partidă, însă în minutul 46 a fost înlocuit de Louis Munteanu, actualul jucător al celor de la Fiorentina.

Nu cred că evoluția lui în acest meci a fost foarte proastă. Nu trebuia scos. Randamentul jucătorilor cu o mai mare experiență decât a lui nu a fost foarte bun, așa cum a remarcat și Gică Hagi după meci. Cred că în aceste momente, este foarte important rezultatul echipei. Nu ai cum să ceri după o pauză de atâta timp, ca jucătorii să aibă un joc foarte bun, spectaculos. Pe mulți antrenori îi interesează rezultatul acum.

Părerea mea este că George se află la primul an în Liga 1. Nu are o experiență foarte mare și ar trebui susținut. Gică ar trebui să procedeze cu el așa cum a procedat și cu Ianis Hagi. Cum a stat în spatele lui și cum l-a susținut. Indiferent că a jucat prost sau bine. Și George e un jucător tânăr de viitor, cu calități foarte bune. Trebuie doar susținut puțin mai mult de Gică”, spunea Ionel Ganea atunci.

George Ganea are 7 meciuri jucate în naționala U21 a României, pentru care a reușit să înscrie și un gol. De asemenea, el are un gol marcat și în 5 apariții la selecționata U23. Ganea Jr a făcut parte din lotul naționalei la Olimpiada de la Tokyo și a evoluat în toate cele trei partide, cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

Gică Hagi a dat lovitura și a achiziționat unul dintre cei mai importanți jucători din Liga I. Transferul este oficial.