Cortacero e din alt film: „Ce faliment? Intră 5 milioane de euro!”. Suma imensă pe care spune că vor trebui să o investească fanii acționari din DDB

Marian Cărăvan 14.01.2021, 15:49
Cortacero e din alt film: „Ce faliment? Intră 5 milioane de euro!”. Suma imensă pe care spune că vor trebui să o investească fanii acționari din DDB

Pablo Cortacero este văzut ca „omul negru” de la Dinamo. Investitorul spaniol este arătat cu degetul de întreaga suflare dinamovistă și este considerat principalul vinovat de situația în care au ajuns „câinii roșii”. Banii promiși întârzie să apară, Dinamo e pe cale să se destrame și se vorbește despre faliment. Cu toate acestea, acționarul majoritar al lui Dinamo face noi promisiuni.

Cortacero e din alt film. „Intră cinci milioane de euro!”

Deși situația de la Dinamo este dezastruoasă, Pablo Cortacero afișează un calm de speriat. Dispărut din peisaj de mai multă vreme, spaniolul vine acum cu noi promisiuni. Mai mult decât atât, Cortacero se arată surprins de faptul că nu au intrat până acum bani la Dinamo. Spaniolul spune că nici nu se pune problema de faliment la Dinamo. Pablo Cortacero face noi promisiuni. Mizează pe majorarea de capital social de 5 milioane de euro. Ce legătura are asta cu bugetul efectiv al echipei?

Sper ca în aceste zile să intre mărirea de capital de 5 milioane de euro. Nu știu de ce lumea vorbește că Dinamo va ajunge la faliment. Pe 21 decembrie am făcut mărirea de capital și sunt 30 de zile în care trebuie să intre banii. Dacă nu vor intra cele 5 milioane de euro, putem discuta despre altceva, dar până atunci mi se pare ireal să discuți despre faliment. Sunt oameni care probabil scot tot felul de lucruri pentru alte interese. Vrem să intre această mărire de capital de 5 milioane de euro, acum.

Apoi, în mai, vom face o altă mărire a capitalului, tot cu 5 milioane de euro, pentru a scăpa de toate datoriile și pentru a avea un club sănătos din punct de vedere financiar. Când intră prima mărire de capital și ceilalți acționari vor trebui să contribuie cu sumele care le revin procentual, DDB cu 20 și ceva la sută și Nicolae Badea cu 7 și ceva la sută”, a spus Pablo Cortacero pentru ProSport.

Pablo Cortacero face noi promisiuni
Pablo Cortacero face noi promisiuni

Pablo Cortacero: „Cum nu sunt bani?”

Acționarul majoritar susține că Dinamo nu a dus niciodată lipsă de bani de când a preluat clubul de la Ionuț Negoiță. Îi contrazice astfel pe fani. Pablo Cortacero face noi promisiuni.

Cum nu au fost deloc bani? Eu asta nu pricep! Au intrat banii de la Unibet. Sunt banii de la Macron, drepturile TV. Avem încă facturi pe care trebuie să le încasăm. E adevărat că atunci când vor intra cele 5 milioane de euro lucrurile vor fi mai simple, vor fi mai multe lichidități și vom putea plăti la zi toți jucătorii, toți angajații clubului. Vom plăti împrumutul celor de la DDB către club pentru că nu vrem să crească datoria lui Dinamo”, a mai declarat Pablo Cortacero.

Dinamo a învins miercuri pe Hermannstadt cu 2-0, în prima etapă a returului Ligii 1.

Urmăriți Playsport.ro și pe