Cosmin Olăroiu, aproape de echipa națională! Au început negocierile cu Federația

Bordei Radu / 16.10.2021, 12:09
Cosmin Olăroiu, aproape de echipa națională! Au început negocierile cu Federația

Cosmin Olăroiu este tot mai aproape de a antrena o echipă națională. Dar nu este vorba de selecționata Romîniei. Asta chiar dacă și tricolorii ar putea avea nevoie de un antrenor nou pe bancă, chiar de luna viitoare. Mirel Rădoi a anunțat că va pleca de la lot, în noiembrie. Dacă tricolorii vor învinge Islanda și Liechtenstein, atunci selecționata noastră va juca, anul viitor, barajul pentru calificarea la Mondial.

Rădoi nu mai vrea să fie pe bancă, totuși. Chiar dacă România va avea șanse la o performanță uriașă, fostul fundaș nu a lăsat cale de întoarcere. Așa că Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță trebuie să găsească o soluție cât mai repede. Dacă Olăroiu este pe listă, atunci trebuie să se miște repede, să nu îl piardă.

Olăroiu, aproape de echipa națională a Emiratelor Arabe Unite. Federația din această țară l-a ofertat

În timp ce Federația Română nu știe dacă îl poate convinge pe Mirel Rădoi să mai continue, Cosmin Olăroiu ar putea deveni selecționer, la arabi. Mai ales că antrenorul are o imagine impecabilă, în Golf, unde a obținut performanțe uriașe. De aceea, cei din Emiratele Arabe Unite vor să facă tot posibilul să îl aducă pe român.

Acesta este în continuare liber de contract, după experiența din China. Conform presei din spațțiul arab, cele două părți ar fi deja în negocieri avansate, iar Olăroiu nu ar zice nu unei oferte. Ar accepta un contract pe trei ani de zile și deja s-ar fi interesat de unii jucători. Dacă va merge acolo, Oli l-ar înlocui pe olandezul Bert van Marwaijk, sosit în Decembrie 2020.

Îl pierde România pe Cosmin Olăroiu? La ce soluții să gândește FRF pentru înlocuirea lui Rădoi

Cosmin Olăroiu a fost chiar varianta propusă de Mirel Rădoi, după anunțul surprinzător, de la finalul meciului cu Armenia. Cu toate acestea, Olăroiu nu este deloc un antrenor ieftin, iar situația financiară a Federației nu este roză. În plus, Oli este cunoscut ca un apropiat al lui Gino Iorgulescu, șeful de la LPF. Chiar și așa, Olăroiu a mai fost aproape de două ori de echipa națională, însă niciodată nu s-a concretizat nimic. Dacă șefii de la Casa Fotbalului îl doresc, probabil că antrenorul ar fi tentat de această aventură.

Federația încă mai speră să îl convingă pe Mirel Rădoi, dar șansele nu sunt foarte mari. Varianta Adrian Mutu a fost și ea vehiculată, la fel și cea a lui Laurențiu Reghecampf. Acesta are, însă, un contract solid la Craiova.