Ce a ajuns să facă în prezent Cosmin Olăroiu, la aproape un an de când n-a mai antrenat

Gheorghiu Dan / 23.10.2021, 07:44
Ce a ajuns să facă în prezent Cosmin Olăroiu, la aproape un an de când n-a mai antrenat

Cosmin Olăroiu a câștigat titlul în China cu Jiangsu Suning în toamna lui 2020, însă la scurt timp echipa s-a desființat, iar de atunci antrenorul este „șomer”. Unul de lux, care se ocupă de afaceri de zeci de milioane de euro.

Ce face Cosmin Olăroiu

După ce și-a făcut un nume important în fotbalul asiatic, antrenând cele mai galonate echipe din Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite, Cosmin Olăroiu a dat lovitura în China. A reușit o performanță uluitoare cu Jiangsu Suning, a patra favorită la câștigarea titlului, să ia campionatul. În fața unor antrenori cu nume, precum Fabio Cannavaro sau Rafael Benitez.

Se întâmpla în toamna lui 2020, iar în decembrie în China izbucnea pandemia de coronavirus. Concernul Suning, care o are în proprietate și pe Inter Milano, a fost lovită extrem de dur de consecințele economice ale pandemiei și a intrat în faliment. Cosmin Olăroiu și jucătorii săi au devenit șomeri, însă au avut parte și de o altă surpriză neplăcută.

Statul chinez le-a blocat banii câștigați în acel sezon, pentru că angajatorul nu a plătit impozitele pe salarii. La Olăroiu suma este una impresionantă: șapte milioane de euro venitul anual, plus alte două milioane bonus pentru performanța reușită.

Afacere de lux la Mamaia

Olăroiu a intentat proces, pentru a-și recupera banii, iar până la soluționarea acestuia nu poate semna un nou contract. Așa că se odihnește, face sport în București, adică joacă fotbal cu prietenii, se plimbă prin lume și supervizează afacerile familiei.

Antrenorul a dezvăluit că a demarat un proiect imobiliar la Mamaia, în care a investit 24 de milioane de euro și care este condus de fiul său.

„Dacă există un profit, acela va merge la adevăratul patron. Din ce câştig eu, reușesc să trăiesc decent câţi ani mai am de trăit. Însă ştii foarte bine că patronul adevărat, cel care se va ocupa şi va continua aceste lucruri, e profitul lui, banii merg la el, nu la mine, fiul meu, eu sunt doar purtător de cuvânt”, a declarat Olăroiu pentru Telekom Sport.

Ajutor pentru FCSB

Olăroiu merge des la Dubai, acolo unde are proprietăți și afaceri, dar și în Europa. În vară, a avut parte de un incident neplăcut pe când se afla cu soția la Milano. Antrenorul de 52 de ani nu poate sta departe de fotbal. A fost văzut la câteva meciuri ale celor de la FCSB, jucate pe Național Arena.

Recent, i-a și ajutat pe roș-albaștri: loviți de pandemie, inclusiv întreg staff-ul tehnic, Becali și Mihai Stoica au apelat la Olăroiu, iar acesta i-a permis lui Eugen Nae, antrenor cu portarii în staff-ul său, să stea pe banca vicecampioanei la două meciuri de Liga I.