Craiova rămâne fără Corneliu Papură. Motivul pentru care antrenorul nu va fi pe bancă în primele jocuri din 2021

Marian Cărăvan 11.01.2021, 19:13
Craiova rămâne fără Corneliu Papură. Motivul pentru care antrenorul nu va fi pe bancă în primele jocuri din 2021

Craiova rămâne fără Corneliu Papură. Antrenorul vicecampioanei nu va fi pe bancă în primele jocuri din 2021. La meciurile cu Sepsi și cu Astra, Corneliu Paură va absenta de pe banca tehnică a formației sale.

Craiova rămâne fără antrenorul Corneliu Papură la începutul lui 2021

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a luat luni mai multe decizii, printre care și suspendarea antrenorului Corneliu Papură. Acesta nu va putea sta pe bancă la primele două meciuri oficiale din 2021. Dacă se respectă programarea inițială, aceste meciuri ar fi cele cu Sepsi (marți, 12 ianuarie, ora 19:45, în Bănie) și cu Astra (luni, 18 ianuarie, ora 20:00, în deplasare), din primele două etape ale returului Ligii 1.

Corneliu Papură plătește astfel pentru protestele vehemente din finalul meciului cu CFR Cluj, ultimul disputat în 2020. Faza din minutul 89 al meciului din Gruia a stârnit controverse. Atunci, Ovidiu Bic a trimis un șut puternic, care a lovit transversala și a căzut pe linia porții. Arbitrul a lăsat jocul să continue, ceea ce i-a dat apă la moară antrenorului formației craiovene. Corneliu Papură a considerat atunci că echipa sa a fost privată de un gol, transmițându-i „centralului” Radu Petrescu că mingea a intrat în poartă. Tehnicianul echipei din Bănie a și fost eliminat în finalul meciului disputat pe 22 decembrie.

„Nu sunt mulțumit de rezultat, am avut ocaziile cele mai mari și cred că am avut și un gol valabil pe final. Nu pot să fiu mulțumit, e nedrept! Etapa trecută am căzut psihic după ce am primit gol, acum am arătat caracter.

Nu știu de ce am fost eliminat, eu i-am atras atenția arbitrului că a fost gol. El a venit și mi-a arătat al doilea cartonaș galben, cred că este o măsură prea dură”, spunea atunci antrenorul.

Azi și-a aflat pedeapsa: suspendare de două etape și o amendă de 320 de lei.

„În baza art. 53.1 din RD, se sancționează antrenorul Corneliu Papură (U Craiova 1948 CS) cu suspendare pentru două jocuri și o penalitate sportivă de 320 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Craiova ramane fara Corneliu Papura. Antrenorul e suspendat doua etape
Craiova ramane fara Corneliu Papura. Antrenorul e suspendat doua etape

Ce prevede Regulamentul Disciplinar

Articolul 53 – Abateri ale ocupanților băncilor de rezerve/Accesul în vestiarul arbitrilor

1. Jucătorii sau oficialii aflaţi pe banca de rezerve care protestează în mod repetat, prin cuvinte sau gesturi, la deciziile arbitrilor vor fi sancţionaţi cu suspendare pentru 2 jocuri în cazul jucătorilor şi antrenorilor şi pentru o lună în cazul oficialilor.

Universitatea Craiova va începe returul fără Corneliu Papură pe banca tehnică.

Universitatea Craiova debuteză în 2021 cu un meci împotriva celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Întâlnirea este programată marți, 12 ianuarie, de la ora 19:45, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Arbitru de centru a fost desemnat Istvan Kovacs, din Carei.

Craiova e pe locul 2, cu 32 de puncte (două mai puține decât liderul FCSB), în timp ce Sepsi e pe locul 4, cu 27 de puncte.

Până la meciul cu Sepsi, Craiova își va afla și adversara din optimile de finală ale Cupei României. Tragerea la sorți e programată marți, de la ora 12:00.

Urmăriți Playsport.ro și pe