Cristi Balaj lămurește transferul lui Pucciarelli și plecările lui Jefte și Yuri la Rapid! ”Ne-a fost propus de o impresară din România”

Sorin Chiriac 10.08.2022, 11:10
Cristi Balaj lămurește transferul lui Pucciarelli și plecările lui Jefte și Yuri la Rapid! ”Ne-a fost propus de o impresară din România”

CFR Cluj și Rapid București au colaborat excelent în această perioadă de transferuri, nu mai puțin de trei fotbaliști din lotul lui Dan Petrescu alăturându-se echipei lui Adi Mutu. Marko Dugandzic, Valentin Costache și Florin Ștefan sunt cele trei transferuri pe ruta Cluj – București, mutări anunțate în exclusivitate de Playsport.ro.

Relație excelentă CFR – Rapid în această perioadă de mercato: 3 transferuri într-o vară

Pe baza acestei relații foarte bune, în căutare de jucători buni, pe care îi cunoaște, Rapidul a încercat să mai aducă și alți fotbaliști din Gruia, acolo unde lotul este supranumeric și se încearcă reducerea bugetului de salarii. Astfel că giuleștenii au pus ochii pe Jefte Betancor, al doilea marcator al ediției trecute de campionat, și pe fundașul central brazilian Yuri. Din informațiile Playsport.ro, Daniel Niculae s-a asigurat că cei doi fotbaliști ar fi dispuși să se transfere la București și ar fi căzut de acord în privința salariilor celor doi.

Următorul pas firesc era să se ajungă la un acord cu ardelenii, în privința sumelor de transfer. Sursele noastre spun că, deși au fost tergiversate destul de mult, negocierile nu au decurs prea rău, ajungându-se la un acord de principiu. Dacă în privința brazilianului lucrurile au fost relativ simple, problema salariului fiind cea care a blocat transferul, la spaniol a fost mai complicat. Și asta pentru că Dan Petrescu ar fi condiționat plecarea lui Jefte de aducerea unui alt atacant, pe lângă Malele, fostul golgheter de la FC Argeș.

Cristi Balaj lămurește transferul lui Pucciarelli și plecările lui Jefte și Yuri la Rapid!

În ultimele zile, s-a vehiculat numele atacantului italian Manuel Pucciarelli (31 de ani), liber de contract după despărțirea de Melbourne City, din Australia. Totuși, contactat de Playsport.ro, președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj neagă interesul pentru italian:

”Nu ne interesează Pucciarelli! Ne-a fost propus de o impresară din România, așa cum ne sunt propuși alți 100 de fotbaliști. A fost studiat de echipa noastră de scouteri și nici măcar nu am răspuns celei care ni l-a propus. Avem șase atacanți în lot și nu mai transferăm pe nimeni”.

În ceea ce privește transferurile lui Jefte și Yuri la Rapid, oficialul ardelean este la fel de tranșant: ”Jefte și Yuri rămân la CFR Cluj! Avem o relație bună cu cei de la Rapid, după transferurile lui Ștefan, Costache și Dugandzic, dar nu mai pleacă nimeni de la noi la Rapid! Nici Jefte, nici Yuri! După plecarea lui Dugandzic, nu am mai negociat transferurile lor. Ei abia au fost transferați la Cluj, sunt jucătoriii noștri și împreună cu ei vrem să obținem performanțe, atât în Superligă, cât și în Europa! Ne bazăm pe ei în proiectul nostru”.

Neluțu Varga: ”Jefte și Yuri nu pleacă pe bani de semințe!”

Aparent întâmplător, și patronul lui CFR Cluj, Neluțu varga, a avut o reacție similară cu cea a președintelui clublui. Omul cu banii de la Cluj spune că este exclus ca cei doi fotbaliști să se transfere în Giulești, dar nuanțează declarația, spunând că aceste mutări nu se fac ”mai ales pe bani de semințe”. „Nu înțeleg de unde apar aceste zvonuri. Este exclus să plece Yuri sau Jefte, mai ales pe bani  «de țigări», cum s-a vorbit. Nu avem nici o ofertă de la Rapid”, a spus Neluțu Varga, pentru prosport.

Această reacție a domnului Varga, în care ține să menționeze că sunt ”bani de semințe”, adică sume mici de transfer, pot arăta și faptul că patronul de la CFR este nemulțumit de banii pe care i-ar putea încasa clubul său pentru cei doi fotbaliști, respectiv câte 200 de mii de euro.

În aceste condiții, Rapid va trebui să se reorienteze, cunoscut fiind faptul că Adrian Mutu își mai dorește un ataccant de careu, un mijlocaș central și un fundaș central, pentru a avea o echipă conpetitivă, cu care să lupte pentru playoff și, de ce nu, să forțeze o luptă la titlu.

Urmăriți Playsport.ro și pe