EXCLUSIV. Bătălie între Dallas, Fenerbahce și Osasuna pentru atacantul de 5 milioane de euro din lotul lui Dan Petrescu. CFR Cluj poate da lovitura până la sfârșitul săptămânii!

Justin Gafiuc 08.08.2022, 17:27
EXCLUSIV. Bătălie între Dallas, Fenerbahce și Osasuna pentru atacantul de 5 milioane de euro din lotul lui Dan Petrescu. CFR Cluj poate da lovitura până la sfârșitul săptămânii!

Aflat la CFR Cluj încă din 2016, Claudiu Petrila a adunat deja patru titluri și o Supercupă a României, iar numele său a apărut constant pe agenda din perioada de mercato. Atacantul de 21 ani e și în prezent monitorizat intens de peste hotare, iar plecarea sa din curtea campioanei pare o chestiune de zile.

”Au fost și sunt contacte în privința transferului său. Se discută în jurul sumei de 5 milioane de euro. Ce vă pot spune este că o echipă din Turcia este în discuții avansate pentru el. Mai discutăm cu o formație din America și una din Spania. E vorba de La Liga, ei pot plăti suma respectivă”, a declarat agentul lui Petrila, Sergiu Bodea, conform sport.ro. ”Până la sfârșitul săptămânii, mai precis după returul din Conference League, vom avea o idee mai clară despre viitorul lui Claudiu”, a completat impresarul pentru Playsport.

Fener așteaptă play-off-ul din Europa League

Concret, cele trei cluburi aflate în prezent pe urmele lui Petrila sunt Fenerbahce, Osasuna și FC Dallas. Vicecampioana Turciei ar fi cea mai interesată și pistonează de câteva săptămâni varianta achiziției lui Claudiu Petrila, au existat mai multe schimburi de mail-uri și informații, oferte și contraoferte.

Eliminată din Champions League de Kievul lui Mircea Lucescu, echipa din Istanbul așteaptă acum să vadă dacă face pasul spre grupele Europa League. E ca și calificată în play-off, după 3-0 în turul cu Slovacko, și urmează o dublă grea cu Austria Viena (18 și 25 august).

Pe urmele lui Jerry Gane

De asemenea, Osasuna îl urmărește pe Claudiu Petrila încă din iarna trecută și e gata să intre acum în licitația pentru jucătorul lui CFR Cluj. A terminat sezonul trecut pe locul 10, trei poziții mai jos decât Villareal, ultima din La Liga care a prins o poziție pe tabloul Conference League, dar în viitorul campionat speră să revină în cupele europene.
La Pamplona a evoluat timp de două sezoane (1996-1998) și actualul secund al naționalei, Ionel ”Jerry” Gane.

Ofertă respinsă de la Atlanta United

Pista de peste Ocean e ceva mai alambicată. Primii care s-au înscris la cuvânt au fost cei de la Atlanta United. Au trimis ofertă fermă de 3,5 milioane de euro pentru Petrila, propunere respinsă însă de CFR. Acum, în cărți a intrat FC Dallas, concurentă în Conferința de Vest în MLS.
Americanii ar mări potul pentru a-i convinge pe clujeni să finalizeze afacerea, care ar readuce un român în liga profesionistă nord-americană, rămasă fără niciun conațional, după plecările lui Mitriță și Mățan. Obstacolul cel mai consistent ar fi însă depărtarea de casă și de echipa națională, unde Petrila speră să intre în circuitul primei reprezentative, după ce a adunat 14 prezențe la U19 și U21.