EXCLUSIV. CSM București, aproape desființat după ce a fost sugrumat de datorii către foștii angajați. Gabriela Szabo, pusă la zid de nașa sa

Claudia Balan 30.12.2020, 14:26
EXCLUSIV. CSM București, aproape desființat după ce a fost sugrumat de datorii către foștii angajați. Gabriela Szabo, pusă la zid de nașa sa

E haos în sânul celui mai bogat club bugetar al României. CSM București, aproape desființat după ce a fost sugrumat de datorii către foștii angajați. Actuala șefă a clubului municipalității este fosta campioană olimpică de atletism, Gabriela Szabo. Odată ajunsă director la CSM, fosta mare sportivă a început „epurarea”.

Aproximativ 100 de angajați au fost concediați, iar cei mai mulți dintre ei au acționat în judecată actuala conducere. Aceștia au reclamat faptul că excluderea lor a fost ilegală. Justiția le-a dat dreptate multor dintre angajații demiși, care și-au reluat locurile de muncă.

CSM București, aproape desființat după ce a fost sugrumat de datorii către foștii angajați

„Corul” contestatarilor a fost dirijat de predecesorul Gabrielei Szabo, Alin Petrache. Acuzațiile angajaților dați afară au vizat două persoane. Mai întâi Gabriela Szabo și mai apoi Gabriela Firea. Fostului primar general al Capitalei i s-a reproșat faptul că o susține pe Szabo, în ciuda problemelor apărute la CSM.

Gabriela Szabo, acuzată din toate părțile de foștii angajați ai clubului
Gabriela Szabo, acuzată din toate părțile de foștii angajați ai clubului

Anul trecut, Clubul Sportiv Municipal era angrenat în peste 50 de procese cu foști antrenori, sportivi sau angajați. Aproape de fiecare dată, clubul a pierdut, iar datoriile acumulate către aceștia însumează aproape 500.000 de euro. Mai mult, cei care au contestat în justiție decizia de a fi concediați, s-au întors la vechile locuri de muncă.

Nașa Gabrielei Szabo, concediată de la secția de atletism

Printre victimele politicii Gabrielei Szabo s-a aflat și Mihaela Mărășescu. În lumea atletismului românesc și nu numai, Mărășescu e un nume cu greutate. Nicolae Mărășescu a fost una dintre cele mai influente persoane din sportul autohton. De-a lungul timpul, Mărășescu a ocupat funcții importante în FRA, iar mai târziu a devenit senator al țării, din partea PSD.

În ciuda relației de rudenie care există între cele două, Gabriela Szabo nu a ținut cont și a concediat-o pe soția defunctului Nicolae Mărășescu.

Atac virulent la Gabi Szabo

Nașa Gabrielei Szabo a atacat-o pe șefa CSM-ului fără menajamente și spune despre ea că abuzează de funcția pe care o deține.

„Când ajungi să pui cârpe scumpe pe un caracter ieftin…Este uimitor cum unii oameni nu-și dau seama de penibilul în care se scaldă. Drăguță, să ți spun ceva. Poți să dai în mine până îți crapă pipota aia înveninată, nu mă îndoi. D

ar în momentul în care ai dat în soțul meu, cel care te-a făcut ceea ce ești, jar mănânci. Nu-ți crapă obrazul de rușine, nesimțito, când spui că tu l-ai iubit și apreciat pe Nae, ca mai apoi să-l bârfești ordinar? Nu am pretenție de la tine să înțelegi cât ești de mică (mică la stat, mică la cap), ești un om ieftin, mărunt din toate punctele de vedere, îmi este milă de astfel de persoane, doar milă.

Nicolae Mărășescu i-a fost naș actualei șefe a CSM București
Nicolae Mărășescu i-a fost naș actualei șefe a CSM București

Ai ars etape de educație școlară (la celelalte nu aveai de unde, nu te ajută genetica), ai ajuns în funcții doar plantată, niciodată aleasă. Si pe unde ai trecut s-a ales praful și pulberea. Încă ceva, respectul se câștigă și nu se impune. Dar tu confunzi autoritar cu totalitar, cățea nesimțită. Și te mai miri că îți sunt atribuite tot felul de porecle (cocoșata, euglena verde, pământ de flori, tută, proasta satului) de acei colegi despre care tu crezi că te apreciază (suferi de cultul personalității). Ți-aș recomanda un psiholog, dar tu esti de psihiatru”, spunea Mihaela Mărășescu în urmă cu câteva luni. 

Contactată telefonic, sefa atletismului românesc a confirmat subiectul, însă s-a limitat la a ne declara:

„Din păcate, nu vă pot oferi mai multe informații pe marginea acestui subiect, pentru că mai am un proces pe rol, însă vom vorbi pe larg după finalizarea acestuia”

Alin Petrache a deschis o nouă acțiune în justiție

Fostul președinte al clubului a pierdut un prim proces pe care i l-a intentat Gabrielei Szabo, dar nu renunță. Se pare că fostul rugbist va continua își caute dreptatea și deschide un nou atac la șefa CSM-ului.

CSM București, aproape desființat după ce a fost sugrumat de datorii către foștii angajați. Gabriela Szabo este în corzi. Cu procese pierdute pe bandă rulantă, conducerea clubului se află într-o postură delicată.

Mai mult situația pare să se complice după ce Nicușor Dan a anunțat că primăria nu mai trebuie să finanțeze clubul. Foarte probabil, după lămurirea situației, CSM București va dispărea din peisajul sportiv românesc. Numeroasele scandaluri și datoriile ce se acumulează în fiecare zi i-ar putea pune lacăt.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe