Cu cine atacăm Macedonia de Nord? Variantă-surpriză pentru atacul naționalei

Olteanu Ștefan 07.09.2021, 11:41

Macedonia de Nord și România se vor înfrunta în preliminariile pentru Campionatul Mondial, miercuri seară, de la ora 21:45. Accidentările din lotul selecționatei noastre l-ar putea determina pe Mirel Rădoi să improvizeze în compartimentul ofensiv. În acest context, în atacul naționalei ar putea apărea o variantă-surpriză.

Dennis Man, atacant central cu Macedonia de Nord?

România va juca în deplasare cu Macedonia de Nord, miercuri seară, de la ora 21:45, în Grupa J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial. „Tricolorii” vor face tot posibilul pentru a obține o nouă victorie, după succesele cu Islanda (2-0) și Liechetnstein (2-0). Mirel Rădoi are în continuare probleme la nivelul lotului din cauza accidentărilor. Portarul Marian Aioani este ultimul care a părăsit cantonamentul „tricolorilor”, însă adevăratele probleme sunt în compartimentul ofensiv.
Singurul atacant central pe care se bazează Mirel Rădoi în acest moment este Jovan Markovic, însă la duelul cu Macedonia de Nord ar putea fi doar rezervă. Deși prezenta semne de oboseală, după cum selecționerul anunțase, Markovic a fost titularizat la duelul cu Liechtenstein de duminică. Atacantul de 20 de ani s-a zbătut în jumătatea adversă, însă nu a reușit nimic notabil. În acest context, selecționerul ar putea miza pe un vârf „vals” cu Macedonia de Nord.
Dennis Man ar putea fi soluția, crede Narcis Răducan.

Man ar fi cel mai apropiat pentru a putea juca vârf și am câteva argumente. Este destul de rapid, joacă la un nivel înalt ceea ce înseamnă că are suficientă forță și mentală și de orice fel, este marcator. Putem lua în context și faptul că meciul va fi într-un fel pe contraatac, decât pe atac pozițional”, a spus Narcis Răducan.

Narcis Răducan: „Nu este soluția ideală, dar e cel mai potrivit din ce avem!”

Dennis Man a fost titularizat în flancul stâng la duelul cu Islanda și a reușit să marcheze primul gol al acelei partide. Ulterior, cu Liechtenstein a început duelul din postura de rezervă. El a fost trimis de Rădoi în minutul 63, în locul lui Jovan Markovic. Totuși, din acel minut postul de atacant central a fost preluat de Andrei Cordea:

Nu este nici el soluția ideală (n.r. – Dennis Man), dar cred că ar fi cel mai potrivit din ce avem în lot. Joacă la un nivel. S-au plătit zece milioane de euro. Nu e un jucător oarecare care se sperie dacă îi dă la picioare în jucător advers”, a declarat Narcis Răducan, la DigiSport.

Andrei Cordea a jucat atacant în ultimele zeci de minute cu Liechtenstein: „Joc pe orice poziție la națională!”

Andrei Cordea a fost titular și integralist în duelul România – Liechtenstein. În minutul 63, după schimbarea lui Jovan Markovic, Andrei Cordea a trecut în poziția de atacant central. Mijlocașul FCSB-ului a spus că nu are o problemă în a evolua pe acest post:

Markovic e atacant de meserie, dar după ce a ieșit i-am preluat eu rolul. Joc pe orice poziție la națională. La fel și la Steaua. Mi-am dorit mult să debutez și sunt foarte fericit. Am jucat 90 de minute și am obținut victoria. Eu vreau să joc pe postul meu, dar dacă domnul Mirel vrea să mă folosească pe altă poziție eu joc unde își dorește dânsul.
Mergem încrezători în Macedonia și vrem să câștigăm. Ne dorim foarte mult să ne calificăm la Mondial, pentru că de 23 de ani nu ne-am mai calificat. Toți ne dorim asta, ne trebuie. Asta lipsește fiecărui jucător”, spunea Andrei Cordea, după România – Liechtenstein.

O altă variantă pe care Mirel Rădoi ar putea să mizeze în centrul atacului este Ianis Hagi, lucru dezvăluit chiar de selecționer.

Statistică interesantă la meciul cu Macedonia de Nord

Dintre tricolorii care au jucat în ultima dublă oficială cu Macedonia de Nord (2004-2005), șapte au deveni antrenori de națională! A fost atunci 2-1 pentru noi și la Craiova, și la Skopje!

𝑀𝑖𝑟𝑒𝑙 𝑅𝑎̆𝑑𝑜𝑖 (𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎), 𝐵𝑜𝑔𝑑𝑎𝑛 𝐿𝑜𝑏𝑜𝑛𝑡̦ (𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 𝑈20), 𝑁𝑖𝑐𝑜𝑙𝑎𝑒 𝐷𝑖𝑐𝑎̆ (𝑠𝑒𝑐𝑢𝑛𝑑 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎), 𝐴𝑑𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑀𝑢𝑡𝑢 (𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 𝑈21 2019-21), 𝐶𝑜𝑠𝑚𝑖𝑛 𝐶𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎 (𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 2017-2019), 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡𝑖𝑛 𝐺𝑎̂𝑙𝑐𝑎̆ (𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 𝑈17 2013-2014), 𝑉𝑖𝑜𝑟𝑒𝑙 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎𝑛 (𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 𝑈21 2014, 𝑠𝑒𝑐𝑢𝑛𝑑 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 2014-2016)

Clasamentul din grupa României după primele 5 jocuri

  1. Germania – 12p (golaveraj 12:2)
  2. Armenia – 10p (golaveraj 6:7)
  3. România – 9p (golaveraj 9:6)
  4. Macedonia de Nord – 8p (golaveraj 11:6)
  5. Islanda – 4p (golaveraj 6:10)
  6. Liechtenstein – 0p (golaveraj 1:14)

Analiză dură pentru echipa națională din partea lui Mircea Sandu. Ce detalii a observat „Nașu” la meciul cu Islanda.

Programul echipei naționale din luna septembrie

  • Islanda – România, joi, 2 septembrie, 0-2
  • România – Liechtenstein, duminică, 5 septembrie, 2-0
  • Macedonia de Nord – România, miercuri, 8 septembrie, de la ora 21:45
Urmăriți Playsport.ro și pe