Surpriză de proporții pentru Emma Răducanu la sosirea pe aeroportul de la Cluj. Cine a așteptat-o pe britanică

Giosanu Catinca / 23.10.2021, 10:56

Emma Răducanu a aterizat la Cluj în noaptea de vineri spre sâmbătă. Sportiva cu origini românești va participa la turneul de tenis Transylvania Open alături de Simona Halep. Noua senzație a tenisului feminin a fost întâmpinată cu flori la aeroport, iar la hotelul în care va fi cazată a avut parte de o surpriză de proporții.

Emma Răducanu a sosit în toiul nopții în România

Emma Răducanu (18 ani, locul 24 WTA) va participa la Transylvania Open, al doilea turneu la care joacă după triumful de la US Open. Britanica a ajuns deja la Cluj. Aceasta a venit însoțită de tatăl ei, Ian Răducanu, care este de origine român. Jucătoarea de tenis a avut parte de o primire călduroasă în țara pe care a mai vizitat-o în numeroase rânduri în trecut, notează cei de la AS.

La aeroport, ea a fost așteptată cu un buchet de flori. Surpriza a fost și mai mare în camera de hotel. Acolo, ea a primit o ie și multe alte obiecte și accesorii tradițional românești.

Jurnaliștii au ținut să o întrebe pe britanică dacă se bucură să fie în România. După cum era de așteptat, Emma a răspuns succint: „Da, desigur”.

Emma Răducanu, pe tabloul principal de la Transylvania Open

Emma Răducanu va participa la Transylvania Open, alături de Simona Halep și Garbine Muguruza, alte câștigătoare de Grand Slam.

Turneul de tenis de la Cluj se va ține fără spectatori în tribune, potrivit noilor restricții. Conform noilor măsuri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind combaterea efectelor pandemiei, accesul spectatorilor la evenimente sportive este interzis. Astfel, primul eveniment major afectat este turneul de tenis Transylvania Open WTA250, de la Cluj Napoca.

Organizatorii Transylvania Open WTA250 au cerut Guvernului să aplice o excepție în cazul acestui eveniment. Asta, deoarcere a fost organizat cu mult înainte de a se decide că se impun asemenea restricții. În plus, biletele au fost vândute în totalitate.

În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open. Autorițățile locale înțeleg impactul evenimentului și susțin demersurile noastre, dar avem nevoie de ajutorul Guvernului pentru a permite accesul spectatorilor.”, a transmis directorul  turneului, Patrick Ciorcilă.

Meciurile de la Transylvania Open vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.