Ziua cea mai tristă pentru Simona Halep. După eliminarea de la Moscova, a mai primit o veste proastă

Robert Zanfir / 23.10.2021, 20:40
Ziua cea mai tristă pentru Simona Halep. După eliminarea de la Moscova, a mai primit o veste proastă

Simona Halep (locul 19 WTA) a avut un an foarte slab din punct de vedere sportiv. Eliminată de la Kremlin Cup, jucătoarea noastră nu va putea juca nici la Turneul Campioanelor, pe care îl ratează pentru prima dată în ultimii șapte ani.

Simona Halep e fost eliminată în sferturi la Turneul de la Moscova, după 4-6 4-6 cu Maria Sakkari. Românca va mai juca în acest sezon doar la Transylvania Open. La Cluj, ar putea da chiar peste Emma Răducanu, noua senzație a tenisului feminin mondial.

Ziua cea mai tristă pentru Simona Halep. După eliminarea de la Moscova, a mai primit o veste proastă

Ultimul an a fost unul de uitat pentru Simona Halep. Românca a început 2021 pe locul 2 WTA și îl încheie departe de TOP 10. În acest moment, constănțeanca este abia pe locul 19 WTA. Este pentru prima dată în ultimii peste 7 ani când Simona iese din primele 10 jucătoare ale lumii.

Sezonul dezastruos pe care l-a avut Halep pe plan sportiv a fost cauzat de desele probleme medicale. Halep a ratat turneele de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon, singurele pe care le are în palmares. Mai mult, va lipsi pentru prima dată după 2014 de la Turneul Campioanelor din cauza clasării slabe în topul WTA Race.

Halep a mai absentat în 2018 din cauza unei accidentări, iar în 2020 turneul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Coșmarul accidentărilor pentru Simona Halep

Problemele Simonei au fost cauzate în mare parte de accidentările fără sfârșit care i-au dat peste cap forma fizică, dar și programul de pregătire.

Halep a suferit cel puțin trei accidentări grave în 2021. La umărul drept (Miami, luna martie), la gamba stângă (Roma, luna mai) și la mușchii adductori ai coapsei drepte (Cincinnati, luna august).

În ciuda problemelor, Halep și-a anunțat prezența la Transylvania Open (25 – 31 octombrie), acolo unde este pe aceeași parte de tablou cu Emma Răducanu, ajunsă deja la Cluj.

Turneul Campioanelor 2021, competiție care va avea loc în premieră la Guadalajara (Mexic), este programat în perioada 10 – 17 noiembrie.

Simona Halep, mesaj emoționant fanilor de la Moscova

Imediat după înfrângerea cu Maria Sakkari (7 WTA, 26 de ani), românca le-a transmis un mesaj emoționant fanilor de la Moscova.

„Moscova, îți mulțumesc pentru o săptămână minunată în care am progresat. Următoarea oprire și ultima din acest sezon – Cluj”, a scris Simona Halep pe pagina sa oficială de Facebook.

La Transylvania Open, Simona Halep este favorita principală și o poate întâlni pe Emma Răducanu în semifinalele turneului de la Cluj.