Cu ele atacăm barajul pentru Mondial! Iată lotul României pentru dubla decisivă cu Macedonia de Nord!

Marian Cărăvan 05.04.2021, 15:38
Cu ele atacăm barajul pentru Mondial! Iată lotul României pentru dubla decisivă cu Macedonia de Nord!

Ne-am luat gândul de la Jocurile Olimpice, iar acum țintim Campionatul Mondial. Naționala feminină de handbal a României trebuie să treacă printr-un baraj cu Macedonia de Nord, pentru a ajunge la întrecerea mondială din decembrie. Iată lotul României pentru dubla decisivă cu Macedonia de Nord. Cu ele atacăm barajul pentru Mondial!

Dublă cu Macedonia de Nord. Miza: prezența la Campionatul Mondial!

România a ratat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar acum handbalistele țintesc Campionatul Mondial. Pentru asta, elevele antrenorului Adi Vasile au de înfruntat în dublă manșă selecționata Macedoniei de Nord. Două meciuri care le pot aduce „tricolorelor” biletele pentru competiția mondială de la finalul acestui an. Campionatul Mondial este programat în luna decembrie, în Spania.

Prima confruntare va fi pe 17 aprilie, la Sala Dinamo din București. Returul este programat pe 21 aprilie, la Skopje. Selecționerul Adi Vasile a anunțat lotul României pentru „dubla” cu Macedonia de Nord. Un lot care cuprinde 20 de jucătoare, în mare parte același pe care s-a mizat și în turneul preolimpic de la Podgorica. Lipsesc din acel lot doar Laura Popa și Raluca Băcăoanu. În schimb, selecționerul propune și câteva noutăți față de duelurile de la Podgorica, cu Norvegia și Muntenegru: Alexandra Subțirică-Iovănescu, Bianca Bazaliu, Daria Bucur și Bianca Tiron.

Echipa feminina de handbal a Romaniei prezenta la turneul preolimpic de la Podgorica. In mare parte, lotul pentru barajul cu Macedonia de Nord e acelasi
Echipa feminina de handbal a Romaniei prezenta la turneul preolimpic de la Podgorica. In mare parte, lotul pentru barajul cu Macedonia de Nord e acelasi

Cu ele atacăm barajul pentru Mondial!

Selecționerul Adi Vasile a anunțat lotul pe care va miza la barajul de Mondiale cu Macedonia de Nord. A convocat șase jucătoare de la echipa sa de club, CSM București, grupare care este foarte aproape de calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor. Nu lipsesc jucătoare experimentate, precum Cristina Neagu, Crina Pintea, Denisa Dedu, Cristina Florică sau Iulia Dumanska. România luptă pentru prezența la Mondialul din decembrie, primul turneu final cu 32 de echipe la start. Sunt deja calificate Spania (țara gazdă), campioana mondială Olanda, precum și primele patru clasate la Europeanul din 2020. Și anume: Norvegia, Franța, Croația și Danemarca. La Europeanul de anul trecut, România a avut cea mai slabă clasare din istorie la un turneu final, locul 12.

Lotul României:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Bianca Bazaliu (CSM București)
Centri: Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București), Alexandra Subțirică-Iovănescu (Gloria Buzău).