Cum a ajuns Florin Tănase să fie egalul lui Messi și Mbappe în cel mai recent clasament dat publicității

Olteanu Ștefan / 02.01.2022, 16:00

Florin Tănase a avut un an 2021 foarte bun din punct de vedere profesional, iar cifrele sale l-au pus într-un clasament special, lângă nume grele ca Lionel Messi sau Kylian Mbappe. Nu mai puțin de 24 de goluri a marcat căpitanul FCSB-ului în anul calendaristic care tocmai s-a încheiat.

Florin Tănase, în clasamentul golgheterilor lângă Messi și Mbappe

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat recent publicității clasamentul celor mai buni marcatori ai anului 2021, iar în top apare și numele lui Florin Tănase, care este egalul lui Messi și Mbappe.
Nu mai puțin de 24 de goluri a marcat Tănase pe parcursul anului calendaristic încheiat recent, la fel ca cele două superstaruri menționate anterior.
Astfel, Tănase și-a făcut loc pe o listă care conține și o mulțime de alte nume grele. Pe lângă Messi, Mbappe și Tănase, alți jucători care au mai înscris 24 de goluri în 2021 sunt Mohammed Salah (Liverpool) sau Ciro Immobile (Lazio).
Însă, cu toate acestea, toți se uită de jos la liderul absolut al clasamentului. Lewandowski a încheiat anul 2021 cu titlul de cel mai bun marcator, având nu mai puțin de 43 de reușite.
Podiumul clasamentului a fost completat de Dusan Vlahovic (Fiorentina, 33 de goluri) și Jerry Bengtson (Olimpia Tegucigalpa, Honduras, 32 de reușite).

În Liga I, Tănase nu are rival

În ceea ce privește topul golgheterilor din Liga I, în anul 2021, Florin Tănase este lider detașat. În spatele căpitanului de la FCSB se află, la 7 goluri distanță, Jefte Betancor, atacantul Farului Constanța. 17 goluri a marcat Betancor în 2021, 11 dintre reușite fiind înscrise chiar în actualul sezon competițional.
Podiumul este completat de Andrei Ivan, care a marcat tot 17 goluri în 2021, pentru CSU Craiova.

Topul marcatorilor din Liga I în 2021

  1. Florin Tănase (FCSB) – 24 de goluri
  2. Jefte Betancor (FC Voluntari și Farul) – 17 goluri
  3. Andrei Ivan (Universitatea Craiova) – 17 goluri
  4. Ciprian Deac (CFR Cluj) – 14 goluri
  5. Cephas Malele (FC Argeș) – 12 goluri
  6. Deian Sorescu (Dinamo) – 12 goluri
  7. Andrei Ciobanu (Farul) – 9 goluri
  8. Ricardo Valente (Gaz Metan Mediaș) – 9 goluri
  9. Jovan Markovic (Universitatea Craiova) – 9 goluri

Florin Tănase, nerăbdător să plece în străinătate. „Sunt sincer, aș alege bani mai mulți”

Anul 2022 ar putea să îi aducă lui Florin Tănase și mult doritul transfer. De serviciile sale se interesează Al-Nasr, din Emiratele Arabe, dar și două formații din Ungaria.
Singurul impediment din calea transferului este reprezentat de suma de 3 milioane de euro, atât cât este clauza de reziliere a lui Tănase.
În ceea ce privește alegerea sa, Florin Tănase a fost direct:

Tu ce ai alege? Sunt sincer, bani mai mulți. Ce? Acolo nu se joacă fotbal? (n.r. – în Emirate) Toată lumea spune că avem un campionat cel mai slab și dacă pleacă unul în Arabia zicem „vai, unde s-a dus”!”, spunea Florin Tănase, după meciul cu Sepsi, ultimul jucat de FCSB în 2021.