Cum a căzut Gică Hagi în capcana celor de la FRF: „A încasat-o. A fost o strategie bine gândită”

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.11.2021, 12:44
Cum a căzut Gică Hagi în capcana celor de la FRF: „A încasat-o. A fost o strategie bine gândită”

Gică Hagi a dezvăluit că a fost contactat de Răzvan Burleanu pentru a prelua echipa națională a României. „Regele” a fost însă nevoit să refuze, întrucât funcția de selecționer ar fi intrat în conflict de interese cu faptul că el este acționar majoritar la Farul Constanța.

Gică Hagi ar fi fost contactat de FRF tocmai pentru că se știa că nu poate accepta oferta

Mai mulți oameni de fotbal din România, dar și din presă, au susținut că oficialii Federației Române de Fotbal știau dinainte că Hagi va da un astfel de răspuns. Ei au decis să îi facă totuși oferta pentru „a da bine” în fața celor care îl cereau cu insistență pe „Rege” la echipa națională.

De aceeași părere este și Dumitru Dragomir. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a spus că strategia FRF a dat roade, iar singurul care are de pierdut în urma acestei întâlniri este chiar Gică Hagi.

A fost o strategie bine gândită a celor de la FRF să-l oferteze. Mai ales în condiţiile în care ei ştiau foarte bine că Hagi nu va accepta această ofertă de a deveni selecţioner. Acolo este cel care l-a ‘lucrat’ pe cumnatul sau (n.r. Gică Popescu).

Hagi a răspuns invitaţiei, dar eu zic ca a încasat-o. Cei de la FRF l-au pus pe Hagi într-o postură nefavorabilă, cel puţin în ochii suporterilor. Eu cred că Hagi a acţionat bine răspunzând invitaţiei lui Burleanu. De acum, însă, orice declaraţie a lui Hagi legată de echipa naţională sau legată de FRF ar putea fi taxată de presă după acest refuz.

Cine i-a învăţat pe cei de la FRF să facă acest lucru, i-a învăţat foarte bine. A fost o strategie bine gândită şi se vede că le-a ieşit aşa cum şi-au dorit”, a spus Dumitru Dragomir potrivit Telekom Sport.

Cum a explicat „Regele” refuzul de a prelua echipa națională

Gică Hagi a dezvăluit că stat de vorbă cu Răzvan Burleanu timp de aproximativ două ore, însă la finalul discuției a fost nevoit să îl refuze pentru că dorește să rămână concentrat momentan pe proiectul de la Farul Constanța. „Regele” a ținut să îi mulțumească președintelui FRF pentru faptul că s-a gândit la el pentru această funcție.

Îi mulţumesc că s-a gândit la mine. Am avut o discuţie la prânz, de două ore. La sfârşit, mi-am menţinut punctul meu de vedere, în sensul că nu pot să fiu în altă parte să lucrez, pentru că sunt la un club şi sunt acţionar majoritar şi trebuie să rămân să lucrez în continuare la proiectul pe care îl am.

(n.r. – În momentul în care vei vinde clubul vei putea veni la echipa naţională? Da. Nu clubul, ci când voi vinde acţiunile. Să am cât mai mulţi parteneri şi după aceea se pot deschide lucrurile. Din ce am vorbit noi, era pe patru ani. (n.r. – Ţi-a fost greu să refuzi?) Absolut, nu e uşor. Oricine cred că şi-ar dori să fie acolo”, a spus Hagi conform sursei citate.

Negocieri intense pentru Hagi. La un pas să vândă 90% din acțiunile de la Farul

Urmăriți Playsport.ro și pe