Cum a fost descoperită noua perlă a lui Gică Hagi. S-a confruntat cu probleme mari până să încânte suporterii

Giosanu Catinca / 14.09.2021, 19:16
Cum a fost descoperită noua perlă a lui Gică Hagi. S-a confruntat cu probleme mari până să încânte suporterii

Jefte Betancor, atacantul ratat de Rapid, a devenit cel mai bun marcator din Liga 1. Fotbalistul spaniol a marcat un gol de toată frumusețea într-o partidă din etapa a 8-a din Liga 1. Este vorba despre Farul Constanța – Academica Clinceni, scor 5-0. Jucătorul de 28 de ani nu a fost dintotdeauna susținut de fani. În trecut, el s-a confruntat cu probleme mari. Totuși, munca sa a dat rezultate și a reușit să încânte suporterii.

Jefte Betancor, golgeterul campionatului

Jefte Betancor a făcut spectacol aseară în meciul cu Academica Clinceni. Fotbalistul a începul jocul în forță. Încă din primele minute, el a marcat un gol senzațional. Primul balon a fost trimis în plasa echipei adverse în minutul șase. Înainte de terminarea primei reprize, vârful care a fost dorit și de Rapid în perioada de mercato din vară avea să marcheze cel de-al doilea gol (minutul 45). La scurt timp după reluarea jocului, spaniolul a marcat din nou. S-a întâmplat în minutul 56.

Jetfe a ajuns la șapte goluri marcate în acest sezon, în șapte etape și prima repriză din duelul cu Academica Clinceni, și a devenit cel mai bun marcator din Liga 1.

Gheorghe Hagi a făcut o afacere extrem de profitabilă atunci când l-a luat gratis pe Jefte Betancor. În momentul în care s-a înțeles cu Jefte, fotbalistul era unul dintre atacanții pe val ai campionatului trecut. Spaniolul impresionase la Voluntari, unde a înscris de opt ori în ediția precedentă. Internaționalul a luat cu el forma bună și la Constanța, unde are deja șapte reușite.

”Am fost surprins când am văzut că e liber de contract”

Gabriel Glăvan, fostul șef al departamentului de scouting de la FC Voluntari, a vorbit despre situația lui Jefte Betancor. Ex-oficialul a contribuit decisiv la aducerea atacantului spaniol la FC Voluntari.

L-am urmărit de când era în Liga a 2-a din Austria, era unul dintre golgheterii campionatului. Am fost surprins când am văzut că e liber de contract, echipa lui, Reid, promovase. Nu înțelegeam exact ce s-a întâmplat. Mă gândeam că poate fi destul de căutat, marcând atâtea goluri.

Am făcut rost de numărul lui și i-am scris. Evident, nu mi-a răspuns. Asta era pe la începutul lunii august. Pâna la jumătatea lunii septembrie, am încercat prin toate modurile posibile să vorbesc cu el. Am rugat impresari, jucători, să vorbească cu el, doar să asculte ce putem să-i propunem.

Pâna la urmă, mi-a răspuns. A spus că poate fi interesat, dar nu e sigur. Până la urmă, un impresar l-a sunat pe domnul Andone să ne întrebe dacă îl vrem pe Jefte. Evident, a răspuns că ne interesează și așa am reușit, dupa o lună și jumăte să-l aducem.”, a relatat Gabriel Glăvan, pentru gsp.ro.