Povestea lui Jefte Betancor, revelația Ligii 1. Dezvăluiri despre golgheterul campionatului

Ștefănescu Dragoș / 14.09.2021, 11:06
Povestea lui Jefte Betancor, revelația Ligii 1. Dezvăluiri despre golgheterul campionatului

Farul Constanța a învins ieri Academica Clinceni cu scorul de 5-0. Trei dintre golurile echipei lui Gică Hagi au fost înscrise de Jefte Betancor. Atacantul constănțenilor este golgheterul la zi al Ligii 1. Puțini știu însă care este povestea lui Jefte Betancor, cel care a devenit revelația campionatului din România.

Jefte Betancor, golgheterul Ligii 1

Farul Constanța a reușit ieri încă o victorie concludentă în Liga 1. Echipa lui Gică Hagi a învins Academica Clinceni cu 5-0. Partida a fost la discreția constănțenilor care au marcat la foc automat. Trei dintre golurile constănțenilor au fost reușite de Jefte Betancor. Cu golurile înscrise în poarta Clinceniului, Betancor a devenit golgheterul Ligii 1, având 7 goluri în 8 etape.

După meciul de ieri atacantul spaniol a declarat că este mulțumit de prestația sa și că echipa are ca obiectiv lupta pentru titlu.

Vreau să muncesc mai mult pentru goluri, pentru cele 3 puncte. Prefer cele 3 puncte în locul unui hat-trick. E momentul meu, mă simt bine pe teren. Sper să joc bine în continuare, să joc fotbal este cea mai bună opțiune pentru mine. Avem o defensivă bine, am muncit mult. Vrem chiar mai mult, această victorie este importantă, dar trebuie să muncim și pentru altele. Vrem să luptăm la titlu”, a spus Betancor.

Povestea lui Jefte Betancor

Jefte Betancor a fost transferat sezonul trecut de FC Voluntari. Aflat la prima experiență în România, spaniolul a avut evoluții foarte bune făcându-se rapid remarcat. Farul Constanța l-a transferat în vara aceasta făcând un efort financiar serios. De curând, președintele Farului, Gică Popescu, dezvăluia faptul că pentru formația constănțeană, aducerea lui Betancor a fost un efort financiar deosebit.

Când am luat hotărârea să-l aducem pe Jefte, am făcut anumite sacrificii financiare pe care până acum nu le-am făcut.

Am hotărât împreună cu Gică, am analizat foarte mult această posibilitate, ne plăcea enorm jucătorul, dar puterea noastră financiară nu este la nivelul altor cluburi. Așa că a trebuit să facem eforturi financiare importante, iar acum ne bucurăm că am făcut asta”, a spus Gică Popescu.

Jefte s-a născut în Las Palmas, în insulele Canare. Atacantul a început fotbalul de la un nivel de jos.

La doar 17 ani a fost convocat la echipa autonomă a Insulelor Canare care urma să joace un amical cu echipa de tineret a lui Real Madrid. În acea perioadă Jefte evolua pentru formația locală UD Vecindario din Liga a 3-a. Evoluțiile bune au atras atenția directorului sportiv al celor de la Hercules, care l-a adus la echipa de tineret a echipei din Alicante. Într-un timp scurt Jefte a făcut pasul la prima echipă a lui Hercules care evolua în Liga a 2-a spaniolă. După un an la Hercules, Betancor a schimbat pe parcursul a 7 ani mai multe echipe din diviziile inferioare ale Spaniei. În 2015, Jefte a ajuns la echipa a doua a formației sale de suflet Las Palmas.

Atacantul este un fan declarat al echipei Las Palmas și visează să poate juca la un moment dat pentru prima lor echipă. Jetfe îl are ca idol pe brazilianul Ronaldinho.