Cum a încercat Gigi Becali să îl convingă pe Edi Iordănescu să renunțe la clauza de 500.000 de euro

Moldoveanu Camelia / 13.11.2021, 11:51
Cum a încercat Gigi Becali să îl convingă pe Edi Iordănescu să renunțe la clauza de 500.000 de euro

Gigi Becali și-a calculat toți pașii pentru a scăpa de Edi Iordănescu. FCSB se împarte între patron și antrenor, însă este clar că ruptura urmează să se producă. Finanțatorul vicecampioanei României caută cu disperare să scape fără o gaură prea mare în buget.

Edi Iordănescu se ține tare

Inevitabilul s-a produs, iar așa cum se aștepta toată lumea, Gigi Becali nu s-a putut ține pentru multă vreme departe de FCSB. A încălcat toate clauzele contractului cu Edi Iordănescu, cu toate că nu acuză pe nimeni cu subiect și predicat pentru neregulile pe care el le-a sesizat la echipa sa.

După ce nu și-au vorbit o perioadă destul de lungă, potrivit digisport.ro, Gigi Becali și Edi Iordănescu s-au întâlnit pentru a discuta. Bineînțeles, s-au certat. Se pare că finanțatorul încearcă să-l facă antrenor să plece fără a mai avea pretenții financiare. Mai exact, fără clauza de reziliere de 500.000 de euro.

Cu toate că Becali s-a arătat dispus să plătească acea sumă, jumătate de milion de euro nu este de neglijat. Astfel că omul de afaceri a început să facă presiuni. Însă, Edi Iordănescu nici nu vrea să audă de această posibilitate. Ce-i drept, tehnicianul are de partea lui vestiarul, lucru foarte important. Mai mult, după declarația de „dragoste” primită de la MM Stoica, managerul spunând despre Edi că este omul care i-a redat motivația, Gigi Becali nu pare a fi într-o postură confortabilă.

Jumătate de milion de euro: Gâlcă în 2015 – Iordănescu în 2021

O clauză inspirată de jumătate de milion de euro a mai avut și Constantin Gâlcă. La acea vreme, Gigi Becali a încercat să-l dea afară pe Gâlcă pentru că nu respecta echipele pe care le dicta din pușcărie. Evident, antrenorul dorea să meargă pe propria strategie și să se bazeze pe anumiți jucători, fix cei pe care finanțatorul nu-i mai voia la echipă.

Este vorba despre jumătatea de milion de euro care a ajutat FCSB să câștige ultimul titlu. Cu alte cuvinte, Becali nu s-a îndurat să plătească 500.000 de euro și echipa sa a mers pe drumul cel bun datorită indicațiilor antrenorului.

Din 2015 și până în 2021, niciun antrenor care a mai trecut pe la FCSB nu a reușit să se impună. Cu toate că aveau clauze considerabile, Becali a reușit să-i convingă să plece fără nicio pretenție financiară. Eventual să mulțumească public pentru perioada petrecută sub comanda sa.

Totul până la Edi Iordănescu. Tehnicianul ține cu dinții de echipă și de jumătatea de milion de euro. Este evident că nu o să reziste pe toată perioada contractului într-un conflict continuu cu Becali, însă rămâne de văzut dacă o să poate fi încă un „caz Gâlcă” sau o să cedeze presiunilor.