Cum a intrat Marius Croitoru în istoria fotbalului românesc. Este primul antrenor care a pățit asta

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.10.2021, 13:37
Cum a intrat Marius Croitoru în istoria fotbalului românesc. Este primul antrenor care a pățit asta

Marius Croitoru este unul dintre cei mai apreciați antrenori din Liga 1 în acest moment. Tehnicianul în vârstă de 41 de ani a transformat FC Botoșani într-o obișnuită a zonei play-off în ultimele sezoane.

Mai mult, în această stagiune echipa din Moldova are motive să viseze chiar la un loc pe podium în Liga 1, sau poate chiar și mai mult de atât. FC Botoșani se află pe locul 4 în campionat, cu 23 de puncte după 12 etape, 7 mai puține decât liderul CFR Cluj.

Marius Croitoru este primul antrenor din istoria Ligii 1 suspendat pentru cumul de cartonașe galbene

Echipa lui Marius Croitoru a fost pentru destul de mult timp chiar pe poziția secundă. În ultimele trei etape însă a înregistrat doar rezultate de egalitate, fapt ce l-a supărat profund pe antrenor.

El a acuzat după toate aceste meciuri greșeli de arbitraj împotriva echipei sale. Croitoru este cunoscut ca un antrenor extrem de recalcitrant, care intră destul de des în conflict cu arbitrii.

Fapt ce s-a întâmplat și în ultimele etape. Ultima dată după meciul de pe teren propriu contra celor de la Chindia Târgoviște, încheiat cu scorul de 0-0.

Marius Croitoru chiar a primit cartonașul galben de la arbitrul Iulian Călin și a intrat astfel în istoria fotbalului românesc. Antrenorul celor de la FC Botoșani a devenit primul tehnician din istoria Ligii 1 care va fi suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

El a ajuns la al patrulea avertisment în acest sezon și, așa cum se întâmplă în cazul jucătorilor, va fi suspendat pentru următoarea partidă. Acesta este primul sezon când s-a adoptat în Liga 1 regula conform căreia și antrenorii să primească avertismente de la arbitrii pentru modul în care se manifestă pe marginea terenului.

Marius Croitoru a primit primul cartonaș galben în meciul cu Universitatea Craiova din etapa a treia. Al doilea a venit în deplasarea cu Gaz Metan din etapa a cincea.

Al treilea avertisment a venit la meciul de pe teren propriu cu FCU Craiova, terminat la egalitate, scor 1-1. Iar în final, cel de-al patrulea, la meciul cu Chindia de etapa trecută.

Ce a declarat antrenorul de la Botoșani după meciul cu Chindia

După acest meci, Marius Croitoru a fost extrem de nervos la interviu. El și-a adus aminte de toate fazele în care echipa sa a fost dezavantajată de arbitraj în ultimele etape.

Am încercat, n-am reuşit să dăm gol. Se întâmplă şi astfel de meciuri. În meciul cu Craiova, penalty, nu-l dă, cu Clinceni îmi dă jucătorul afară, nu merita să fie dat atunci. Cascini era la horă, bagă mingea în poartă cu mâna şi nu vede nimeni.

Acum, penalty clar, la fel. Mâna a fost despărţită de corp. Îl loveşte în mână şi nu dă penalty. Să vă spun ceva. Are mâna despărţită de corp, faceţi zoom. Are mâna despărţită de corp înainte să-l lovească mingea. A fost fault în atac, da, înainte. Dar să dea fault, dacă a fost fault. 100% e penalty. Are mâna desprinsă.

Vă rog eu să nu-mi insultați inteligența și vederea. Din două, una. Am spus că fault în atac, dar mai departe nu trebuie să spuneți că-l atingea minge în corp”, a declarat antrenorul celor de la Botoșani după meciul cu Chindia Târgoviște.

Marius Croitoru își anunță plecarea de la FC Botoșani. Unde vrea să antreneze cel mai în vogă antrenor român al momentului