Cum a reușit Aryna Sabalenka să o învingă pe Iga Swiatek. Secretul dezvăluit chiar de tenismena din Belarus

Bogdan Solomon 09.05.2023, 11:34
Cum a reușit Aryna Sabalenka să o învingă pe Iga Swiatek. Secretul dezvăluit chiar de tenismena din Belarus

Aryna Sabalenka (2 WTA) a dezvăluit secretul prin care a reușit să răpună liderul mondial, Iga Swiatek și să câștige astfel ediția din acest an a turneului WTA 1000 de la Madrid. Aceasta a fost cea de-a doua mare performanță din actuala stagiune, după triumful de la Australian Open.

Sabalenka și-a dezvăluit marele secret. Cum a reușit s-o învingă pe Iga Swiatek

Sabalenka și-a adjudecat trofeul din Capitala Spaniei după o finală care nu a înșelat deloc așteptările specialiștilor. A fost un maraton de două ore și jumătate, încheiat în trei seturi aproape identice, scor, 6-3, 3-6, 6-3 și o revanșă binemeritată pentru înfrângerea suferită cu două săptămâni în urmă, în ultimul act de la Stuttgart.

Ulterior, bielorusa a răspuns întrebării de pe buzele tuturor: cum a reușit să-și păstreze calmul și să tranșeze disputa în favoarea sa, deși adversara o împinsese în manșa decisivă? Secretul stă în spiritul său de luptă, cu care a surclasat forța mentală a polonezei.

„Îmi amintesc perfect fiecare meci și sesiune de antrenament pe care le-am avut împreună, până să ajung aici. Mi-a fost foarte dificil să mă adaptez la aceste condiții, dar nu am avut de ales, dacă am vrut să o bat pe Iga. A trebuit să continui să alerg, să lupt pentru fiecare minge.

De asta o respect atât de mult. Tot ce face ea în lumea tenisului mă motivează mult. Este, în primul rând, întotdeauna dură din punct de vedere fizic, dar poate și mai rezistentă mental. Simți că nu ai loc unde să îți cobori nivelul de joc, în fața ei, trebuie să ții pasul cu ea cât de mult timp cu putință”, a declarat Aryna Sabalenka.

Nu se consideră favorită la Roland Garros

Chiar dacă rezultatele obținute până acum pe zgură îi dau dreptul să spere într-un parcurs la fel de impresionant și la Roland Garros, jucătoarea de 25 de ani nu se consideră principala favorită la câștigarea competiției. Își dorește, în schimb, să facă o figură frumoasă și este convinsă că rezultatele din următoarea perioadă vor arăta dacă totul a fost o pură întâmplare sau merită cu adevărat să domine lumea tenisului.

„Nu simt că sunt favorită la Roland Garros, dar chiar vreau să fiu una dintre acele jucătoare. Voi continua să muncesc din greu și să practic cel mai bun tenis al meu la Roma și la Roland Garros. Când această perioadă se va încheia, vom vedea cum au stat lucrurile pentru mine pe zgură, dacă sunt cu adevărat bună pe această suprafață sau doar am fost norocoasă”, a adăugat Sabalenka.

Urmăriți Playsport.ro și pe