Cum a zdrobit David Popovici visul unei întregi țări. Jurnaliștii francezi au recunoscut: „Am sperat la aur tot timpul”

Giosanu Catinca / 23.06.2022, 12:36
Cum a zdrobit David Popovici visul unei întregi țări. Jurnaliștii francezi au recunoscut: „Am sperat la aur tot timpul”

David Popovici a uimit întreaga lume după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial. Tânărul campion l-a învins dramatic pe Maxime Grousset în finala de 100 de metri liber. Francezilor nu le-a venit să creadă că românul l-a învins ”la o respirație” pe conaționalul lor.

David Popovici le-a distrus visul francezilor

Maxime Grousset a fost medaliat cu argint mondial în proba de 100 de metri de la Budapesta. Francezii nu se mulțumesc cu atât. Ei și-ar fi dorit ca înotătorul de 23 de ani să cucerească aurul.

Maxime Grousset a câștigat medalia de argint miercuri la 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani).”, au scris cei de la L’Equipe.

”A condus aproape tot timpul, dar a ratat la o respirație”

Între David Popovici și Maxime Grousset a fost o diferență infimă. Românul a încheiat cursa cu timpul 47,58, la 100 m, iar înotătorul francez a înregistrat timpul de 47,64 de secunde. Cele șase sutimi au făcut diferența între tinerii înotători.

Jurnaliștii de la L’Equipe au recunoscut că nu se așteptau ca sportivul nostru să îl depășeacă pe francezul Maxime Grousset.

Am visat la aur pentru Maxime Grousset, 23 de ani, la 100 de metri liber, dar el a câștigat argintul. A condus aproape de la început până la sfârșit, dar a ratat la o respirație, exact șase sutimi, șansa de a termina primul.
Iată-l al doilea, așadar. Această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la Jocurile Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin.”, au mai scris francezii, după ce Maxime Grousset a câștigat medalia de argint în proba de 100 de metri liber.

Ce mănâncă David Popovici

Oamenii s-au arătat interesați de ce mănâncă înotătorul român David Popovici, astfel că apropiații sportivului au făcut publică dieta minune pe care o ține dublul campion mondial.

Micul dejun este compus dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, conform scoala9.ro. Puștiul mai adaugă fructe uscate, cum ar fi migdale și curmale.

După antrenament, sportivul legitimat la Dinamo obișnuiește să bea o combinaţie de lapte, miere şi scorţişoară. Uneori, el mai schimbă această căutură cu lapte cu cacao, la care adaugă bineînțeles și puțină miere.

Înotătorul care a scris istorie pentru România la Campionatul Mondial de la Budapesta a înlocuit pâinea albă cu cea integrală, iar la produsele de tip fast-food a renunţat de mult timp.