Cum arată noua siglă a lui FCU Craiova după ce palmaresul a fost atribuit celor de la CSU Craiova

Cristian Stan 10.07.2023, 16:53
Cum arată noua siglă a lui FCU Craiova după ce palmaresul a fost atribuit celor de la CSU Craiova

Curtea de Apel din Timișoara a stabilit, astăzi, că Universitatea Craiova are dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia. Prin urmare, sigla actuală a celor de la FC U Craiova trebuie să se schimbe.

FC U Craiova are pregătită sigla pentru noul sezon

Hotărârea instanței de a da câștig de cauză celor de la CSU Craiova în legătură cu palmaresul Științei, îi determină pe cei de la FC U Craiova să-și schimbe sigla.

Se pare că decizia de azi nu i-a luat prin suprindere, cu totul, pe cei de la FC U, prin urmare sunt deja pregătiți. Clubul lui Adrian Mititelu poate folosi sigla din sezonul trecut, cea pentru echipamentul de din deplasare, cel gri. Sigla este una mult mai simplă, în care se observă litera ”U”, dar și anul de înființare al Științei, 1948.

 Sursa Foto: Facebook - Fotbal Club Universitatea 1948
Sursa Foto: Facebook – Fotbal Club Universitatea 1948

”Palmaresul este ACASĂ! Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat astăzi și a consfințit încă o dată: Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul istoric și tot ceea ce derivă din el.  A meritat!”, a fost comunicatul postat pe pagina oficială de către cei de CSU.

Dacă gruparea patronată de Rotaru nu a avut prea multe de adăugat în mediul online, asupra deciziei Curții de Apel din Timișoara, rivala din oraș a fost mai vocală.

Pe pagina oficială de Instagram, FC U Craiova a emis un comunicat prin care cataloghjează decizia instanței ca una nedreaptă, ilegitimă și abuzită. Totodată, echipa lui Mititelu va face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

” Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:

• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;

• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica” a fost comunicatul FC U Craiova pe rețelele de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe