Cum i-ar fi păcălit Gigi Becali pe Hagi și LPF. Dacă se confirmă, cazul Tănase zguduie fotbalul românesc

Bădulescu Silvian / 22.10.2021, 18:39
Cum i-ar fi păcălit Gigi Becali pe Hagi și LPF. Dacă se confirmă, cazul Tănase zguduie fotbalul românesc

Partida Farul Constanța – FCSB, care ar fi trebuit să se dispute duminică, a fost amânat. Cheia amânării ar fi accidentarea invocată lui Florin Tănase, titular și integralist în meciul cu CS Mioveni.

Cât de „indisponibil” este Florin Tănase?

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat oficial că partida s-a amânat din motiv că echipa din București nu dispune de 13 jucători apți. Acesta este numărul minim cerut de regulament pentru a putea fi programată. Tănase ar fi fost al 13-lea jucător apt pe lista roș-albaștrilor, astfel că LPF n-ar mai fi fost nevoită să reprogrameze jocul.

Forul prezidat de Gino Iorgulescu a detaliat cum s-a ajuns la această hotărâre.

Din verificarea documentelor puse la dispozitie de FCSB, a rezultat următoarea situație de fapt: FCSB are un număr de 22 de jucători înscriși în lista A și 6 jucători în lista B. 8 sunt infectați cu COVID-19, din care 6 jucători de pe lista A și 2 jucători de pe lista B. Menționăm că s-a făcut dovada testării pozitive cu COVID-19, prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare. FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu COVID-19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate. Din datele menționate, rezultă că FCSB dispune doar de 12 jucători apți pentru partida cu Farul Constanța”.

Tănase lipsește de pe lista cu jucători valizi

LPF a anexat și motivația juridică a deciziei, susținută de avocatul ei, Paul Mincu. De asemenea, a dezvăluit care sunt cei 12 jucători valizi pentru meciul ce ar fi trebui să se joace duminică: Vlad, Haruț, Vinicius, Radunovic, Olaru, Perianu, Ianis Stoica, Musi, Dumiter, Keșeru, Târnovanu și Constantin Budescu. Printre ei nu se regăsește Florin Tănase, cel în jurul căruia a stat decizia de amânare a meciului.

FCSB a informat Liga despre problemele de lot pe care le are. În acel moment, Florin Tănase a fost inclus pe listă, la capitolul accidentați. În dreptul lui apar semne de întrebare, fiind singurul cu probleme, dar căruia nu i-a fost dat un verdict clar. Așa-zisa accidentare a fost apreciată prin faptul că „i s-a umflat glezna la care a avut entorsă și are în continuare dureri”.

Surse din club povestesc că nu ar fi vorba de o recidivă a unei probleme vechi, notează gsp.ro.

Se pare că glezna i s-ar fi umflat din cauza efortului făcut după o perioadă lungă de pauză. Mai mult, nu s-ar fi antrenat alături de echipă în această săptămână. Totuși, la meciul cu Mioveni, cel jucat după o lună și jumătate de pauză, acesta s-a simțit foarte bine.

A jucat foarte bine, conform datelor InStat și a evoluat fără probleme 90 de minute.

Mai mult, în ceea ce privește singura posibilitate de schimbare făcută de FCSB, la nivelul jucătorilor de câmp, nu Florin Tănase a fost cel înlocuit. În plus, în cadrul interviului de după meci, acesta nu a lăsat să se înțeleagă că se resimte în vreun anumit fel. Dacă Tănase nu ar fi fost inclus pe lista indisponibililor, FCSB ar fi trebuit să joace meciul cu Farul Constanța.