S-a aflat când a fost reprogramat meciul Farul – FCSB! „Anul trecut nu s-a putut, anul ăsta se poate!” Reacția lui Gică Popescu

Robert Zanfir / 22.10.2021, 16:27
S-a aflat când a fost reprogramat meciul Farul – FCSB! „Anul trecut nu s-a putut, anul ăsta se poate!” Reacția lui Gică Popescu

Meciul dintre Farul și FCSB, amânat din cauza cazurilor de coronavirus, dar și accidentărilor care au afectat lotul roș-albaștrilor, se va disputa pe 4 noiembrie. Gică Popescu spune că echipa sa va respecta decizia LPF. Cu toate acestea, președintele constănțenilor critică forul condus de Gino Iorgulescu.

FCSB a cerut amânarea partidei cu Farul Constanța, programată duminică, 24 octombrie, de la 20:30. Echipa lui Gigi Becali a rămas în mai puțin de 13 oameni, din cauza cazurilor de coronavirus, dar și a accidentărilor. Roș-albaștrii au făcut cerere pentru amânarea meciului, iar LPF a luat decizia amânării.

FCSB a avut doar 10 oameni la antrenamentul de joi, iar vineri dimineață a făcut cererea de reprogramare a partidei.

S-a aflat când a fost reprogramat meciul Farul – FCSB! Reacția lui Gică Popescu

Meciul dintre Farul și FCSB a fost amânat și, potrivit regulamentului, nu poate fi reprogramat mai devreme de 7 zile, dar nici după data ultimului meci al turului.

Imediat după anunțul celor de la LPF, care au acceptat cererea FCSB, s-a aflat și data la care s-ar putea juca partida. Potrivit Digi Sport, meciul care contează pentru etapa a 13- a Ligii 1 se va juca joi, 4 noiembrie, de la ora 17:30, în săptămâna dintre penultima și ultima etapă a turului de campionat.

Situația fotbaliștilor de la FCSB:

Valizi: Andrei Vlad, Ștefan Târnovanu, Denis Haruț, Paulo Vinicius, Risto Radunovic, Răzvan Oaidă, Ovidiu Perianu, Constantin Budescu, Ianis Stoica, Andrei Dumiter și Claudiu Keșeru
Bolnavi de COVID-19: Valentin Crețu, Iulian Cristea, Sorin Șerban, Răzvan Oaidă, Andrei Cordea, Valentin Gheorghe și Octavian Popescu
Accidentați: Andrei Miron, Ionuț Panțîru, Ovidiu Popescu, Adrian Șut, Florinel Coman, Florin Tănase, Andrei Burlacu și Ivan Mamut

Reacția lui Gică Popescu, după decizia de amânare a partidei cu FCSB

Gică Popescu a declarat imediat după cererea FCSB că va accepta decizia LPF, dar președintele Farului a avut un ton critic la adresa forului condus de Gino Iorgulescu.

V-am spus și în cursul zilei de ieri că indiferent care va fi decizia Ligii, va fi respectată de clubul nostru. Noi ne-am fi așteptat ca decizia să fie aceea de a juca, pentru că o situație asemănătoare, de fapt identică, am avut-o și noi la Iași anul trecut, jucătorii erau accidentați sau infectați cu COVID, dar am jucat. Înaintea meciului am solicitat și noi amânarea, pe motive identice cu cele pe care le-a invocat FCSB.

Anul trecut nu s-a putut, anul ăsta se poate. Eu am sperat ca decizia să se ia pe bază de regulament, nu există un articol care să permită unei echipe care are accidentări multe să amâne meciul, dar aceasta este decizia Ligii și noi o vom respecta.

Nu mai vorbesc de explicații, era normal să dea o explicație. Repet, nu există nicio parte de regulament pentru decizia pe care au luat-o. Dar, asta e decizia, ne vom subordona ei. Nu am luat nicio decizie, dar e puțin probabil că o vom ataca. Nu e problemă, sunt convins că Gică avea un plan pe care îl va pune în practică începând de astăzi
Gică Popescu, pentru Digi Sport.

Explicația LPF după decizia de a amâna meciul dintre Farul Constanța și FCSB

LPF a prezentat public cum a ajuns la decizia de a amâna partida dintre Farul Constranța și FCSB, meci care contează pentru etapa a 13-a a Ligii 1:

„În urma verificării situației și a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispozitiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanților cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanta – FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF și alin. 3 și 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgență din 27.07.2021.

Conducerea LPF împreuna cu reprezentanții FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile să găsească soluții pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având in vedere răspândirea rapidă și necontrolata a virusului in cadrul clubului, FCSB nu a reușit, in ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF.

Aceste norme regulamentare nu condiționează imposibilitatea alinerii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuți în vedere atât jucătorii depistați cu Covid-19, cât și jucătorii aflați în alte situatii care determină imposibilitatea obiectivă a participarii lor la jocuri (spre exemplu, dar fara a se limita la: jucatori accidentati, aflați în stare de suspendare, etc).

Din studierea și verificarea documentelor puse la dispozitie de FCSB a rezultat următoarea situație de fapt:

FCSB are un număr de 22 jucatori înscriși în lista A și 6 jucători înscriși în lista B

FCSB are 8 jucători infectați cu Covid 19, din care 6 jucatori din lista A si 2 jucatori din lista B.

Menționăm că s-a făcut dovada testării pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.
FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.

Din datele de mai sus, rezultă că în momentul de față clubul FCSB dispune doar de 12 jucatori, din care 8 din lista A si 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Grațian Haruț, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KEȘERU – lista A și Stefan TÂRNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B). ”, se arată în comunicatul Ligii.

FCSB, în pericol să piardă partida la masa verde

FCSB este în pericol să piară meciul la masa verde. Regulamentul prevede ca partida să poată fi amânată o singură dată, dar nu mai devreme de 7 zile de la data programării inițiale.

Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfășura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 0-3.