Cum i s-a schimbat viața lui Valentin Mihăilă: „Aveam 3 oferte, dar el a venit la frizerie și m-a luat”

Ștefănescu Dragoș / 27.05.2022, 17:36
Cum i s-a schimbat viața lui Valentin Mihăilă: „Aveam 3 oferte, dar el a venit la frizerie și m-a luat”

Valentin Mihăilă este unul dintre cei mai apreciați jucători români. Internaționalul român a impresionat prin evoluțiile sale de la Parma și a fost împrumutat în acest sezon la Atalanta. Recent, Mihăilă a dezvăluit cum a ajuns să joace pentru Universitate Craiova, echipă de la care s-a lansat în fotbalul mare.

Valentin Mihăilă, dezvăluiri din culisele transferului la Universitatea Craiova

Valentin Mihăilă (22 de ani) a rememorat recent momentul primului său transfer, la Universitatea Craiova. Înainte de juca la juniorii Craiovei, internaționalul român a evoluat la școala de fotbal „Casa Silviu Bogdan”. Patronul școlii de fotbal la care era legitimat a fost cel care l-a dus la Universitatea Craiova. Mihăilă a dezvăluit că în afara ofertei de la Craiova mai avea propuneri de la Dinamo și de la Academia Hagi. Inițial nu a fost deloc încântat de această mutare, deoarece clubul nu era încă înființat. Ulterior, Mihăilă a debutat la echipa de seniori a Universității Craiova în sezonul 2018-2019.

Când am plecat la Craiova, aveam 3 oferte, de la Academia Hagi, Dinamo București și de la Silviu Bogdan care avea clubul „Casa Bogdan”. Silviu Bogdan a venit după mine. Din ce îmi aduc aminte, eram la frizerie, a venit la mine și mi-a zis: ”Hai că mergem la Craiova. Sunt patronul echipei, am venit să vorbim cu părinții și să te iau la Craiova”. Era un turneu la Corabia. M-a luat o săptâmână la el acasă, să mă obișnuiesc. Am jucat un meci și am cerut să vin acasă.

Apoi i-am zis tatălui meu să mă ducă înapoi, dar a spus că nu face asta pentru că am început să plâng. I-am zis că dacă nu mă duce înapoi mă las de fotbal. Am jucat atunci și am ieșit golgeterul turnului, cu Markovic. Am marcat amândoi 7 goluri. El era la Corabia, la fel ca Screciu. În finala turneului am dat gol din foarfecă.

Eu am ajuns la Craiova când nu era nicio echipă. Mă întrebam unde o să joc, că nu era nicio echipă în Craiova. Dar apoi, în 2016 a reapărut Universitatea Craiova și toate grupele de juniori de la „Casa Bogdan” s-au tranferat acolo”, a spus Mihăilă pentru frf.ro.

Valentin Mihăilă nu a convins la Atalanta. Internaționalul român se va întoarce la Parma

Valentin Mihăilă a fost împrumutat de Atalanta în luna ianuarie, cu opțiune de cumpărare definitivă la finalul sezonului. În contractul dintre clubul bergamasc și Parma s-a stipulat faptul că această opțiune ar deveni obligatorie doar dacă Mihăilă ar juca în minim 50% din meciurile Atalantei în acest sezon. Internaționalul român a bifat doar 6 meciuri pentru Atalanta în toate competițiile.

Cei de la Parma Live au anunțat că Atalanta nu intenționează să-l cumpere pe Valentin Mihăilă. Bergamascii consideră că nu au motive să plătească 9,5 milioane de euro, clauza pentru un transfer definitiv. În această situație, Mihăilă se va întoarce mai mult ca sigur la Parma. Totuși, viitorul său este incert, având în vedere că formația parmegiană a ratat promovarea în Serie A.