Cum l-a abordat Elena Ceaușescu pe Ilie Năstase: „Stătea lipită de un perete!” Cum s-a derulat întâlnirea rapidă

Moldoveanu Camelia 06.05.2022, 13:31
Cum l-a abordat Elena Ceaușescu pe Ilie Năstase: „Stătea lipită de un perete!” Cum s-a derulat întâlnirea rapidă

Finala de la Cupa Davis din 1972, dintre România și SUA (2-3), a fost una pe care Ilie Năstase nu o să o uite niciodată. Primul lider ATP a fost abordat către Elena Ceaușescu într-un moment extrem de important al carierei.

Ilie Năstase, adevărul despre discuția purtată cu Elena Ceaușescu în 1972

Ion Țiriac și Ilie Năstase au făcut echipă la Cupa Davis din 1972, turneu în care au pierdut finala în fața Statelor Unite ale Americii. După meci, Nasty a fost acuzat că a greșit intenționat și că a vândut victoria americanilor. Acuzațiile aveau un fundament simplu: Ilie Năstase era cel mai bun jucător de tenis al acelor timpuri și nu putea pierde astfel.

Bineînțeles că imediat au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora Ilie Năstase urma să fie pedepsit de către regimul comunist pentru fapta sa. Însă, lucrurile au stat complet diferit la recepția organizată după meci, la sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

A respectat protocolul. Ne-a primit după finală, pe noi și pe americani. Eu mi-am cerut scuze că nu pot să stau prea mult, am ciocnit un pahar și am plecat, că aveam avion spre Barcelona.

Unde, la o săptămână distanță, aveam să-l bat pe Smith. Ca să vezi cum e viața!

Când să ies din sediul CC era o femeie cu batic pe cap, stătea, așa, rezemată de un perete. Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino să vorbim puțin!.

Sărut mâna, doamnă! Eu îi răspund că am avion spre Barcelona. Uite, s-au auzit zvonuri că ai vândut meciul americanilor. Dar noi nu credem așa ceva.

Tu du-te liniștit că n-o să-ți facă nimeni nimic”, și-a reamintit Ilie Năstase, potrivit gsp.ro

Cu toate că nu a pierdut intenționat, Ilie Năstase a recunoscut faptul că Ion Țiriac a fost supărat pe el pentru eșecul din 1972.

Ion Țiriac i-a făcut o ofertă

În urmă cu puțin timp, Ilie Năstase dezvăluia și oferta senzațională pe care i-a făcut-o prietenul său de-o viață:

„M-a întrebat, cândva, Ion Ţiriac dacă mi-am găsit un loc de veci, dacă mi-am aranjat treburile astea de după, ştiţi dumneavoastră! Şi eu i-am spus că nu am aşa ceva, un loc de veci. Că nu m-a preocupat chestiunea asta.

A zist că el şi-a cumpărat o parcelă la Bellu, unde-şi ridică un mausoleu (n.r: râde). Şi Țiriac a adăugat pe loc: ‘Te invit la mine!’.

M-am uitat la el şi i-am spus doar atât: ‘Vin, dar cu condiţia să stau eu deasupra. Că toată viaţa ai fost tu deasupra. Acum ar fi momentul să mai facem schimb!’, a spus Ilie Năstase, pentru Playsport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe