Cum l-a convins Gigi Becali pe Nicolae Dică! Patronul FCSB i-a făcut aceeași promisiune cu care s-a păcălit și Edi Iordănescu

Robert Zanfir / 26.07.2022, 16:43
Cum l-a convins Gigi Becali pe Nicolae Dică! Patronul FCSB i-a făcut aceeași promisiune cu care s-a păcălit și Edi Iordănescu

Nicolae Dică (42 de ani) este noul antrenor al FCSB. Gigi Becali (64 de ani) a anunțat și obiectivul urmașului lui Toni Petrea. Fostul atacant al roș-albaștrilor trebuie să păstreze intacte șansele la titlu. În schimb, omul de afaceri îi promite antrenorului „libertate totală”.

Uite antrenorul, nu e antrenorul! Doar două etape a rezistat Toni Petrea pe banca FCSB în noul sezon. Remiza cu U Cluj și eșecul cu Rapid, 0-2, i-au fost de ajuns tehnicinianului, care și-a anunțat plecarea. Gigi Becali s-a reorientat rapid. „Du-te, Dică! Du-te, Dică” a decis să… revină. Este sprijinit și de suporteri. Are însă parte de un val de critici și de ironii.

Cum l-a convins Gigi Becali pe Nicolae Dică

Gigi Becali a dezvăluit și cum l-a convins pe fostul secund al lui Mirel Rădoi. Omul de afaceri spune că tehnicianul nu a cerut bani, dar a cerut libertate. Totuși, ceva concret trebuia să fie între cei doi. Șansele intacte la titlu și calificarea în Conference League sunt obiectivele impuse de patronul FCSB.

„Dică e antrenor, de astăzi a început antrenamentele. Nu a fost greu de convins, pentru că nu am terminat chiar toate, dar el a zis că nu vrea bani, că el vrea performanţă.

A zis că el vrea bani la performanţă şi că vrea mai multă libertate. Am spus: Bine, mă, îţi dau mai multă libertate. După astea 16 meciuri, câte sunt, dacă e pe primul loc sau e la un punct, două, trei de CFR Cluj și Craiova, că eu cu astea mă bat, doar nu o să mă compar cu Rapidul… Obiectivul ăsta e!

Nu pot să-i pun calificarea (n.r.- în grupele Conference League). Vorbim de viitor, de următorul an. Calificare în Conference League!”, a declarat Gigi Becali în cadrul conferinței de presă.

Dacă nu ne calificăm, eu încep să mă retrag. E decisivă calificarea în grupe. Jurnaliștii vin la conferință, asta e meseria lor. Becali e unul, prostul, care dă banii. Când eram mai tânăr, voiam celebritate. Acum m-am mai luminat. Îi dai banii lui Tănase 30 de mii, de ce să-i dai? Asta nu se mai poate,
Gigi Becali

Cum s-a păcălit Edi Iordănescu

Gigi Becali nu este la primul moment în care spune că nu va mai interveni la echipă. S-a întâmplat în mai multe rânduri, dar cel mai evident caz, și ultimul, a fost în mandatul lui Edi Iordănescu. Actualul selecționer a avut promisiunea libertății din partea omului de afaceri. Mai mult, Gigi Becali îl asigurase pe fiul lui Anghel Iordănescu de încetarea declarațiilor publice.

Promisiunea cu care Nicolae Dică a fost convins să revină în baza de la Berceni nu este „înghițită” nici măcar de jucători. După cum chiar Gigi Becali a dezvăluit, Florin Tănase nu crede că Dicanho va reuși să se impună.

„Am vorbit cu Tănase şi i-am zis, acum să facem o glumă, `Băi Tănase, uite, vine Dică`…`Păi şi nu vă mai băgaţi (n.r. – la echipă)`? `Băi, nu mă mai bag deloc, el face totul, 15 meciuri, treaba lui, discutăm după aia dacă merge echipa, omul nu vrea niciun ban, nu vrea salariu.

Băi, dacă nu vrea, nu-i dau niciun ban. Şi el a zis: Eu nu cred, chiar dacă vă dă el salariu 500.000, nu-l lăsaţi. Cum să te superi pe Tănase când face glume de astea? Dar îl voi lăsa”, a mai spus Becali.

FCSB are programat joi, 28 iulie, returul cu Sabutarlo, din turul 2 preliminat al Conference League. În prima manșă, gruzinii au câștigat cu 1-0.