Cum și-a snopit în bătaie Ionel Ganea un fost coleg de națională: „Nu am mai spus asta nimănui. A sărit pe mine după ce mi-a dat un pumn în ochi” 

Robert Zanfir 18.10.2022, 06:15
Cum și-a snopit în bătaie Ionel Ganea un fost coleg de națională: „Nu am mai spus asta nimănui. A sărit pe mine după ce mi-a dat un pumn în ochi” 

Daniel Chiriță (48 de ani) povestește un episod în care a fost bătut de Ionel Ganea (49 de ani) în cantonamentul naționalei. Totul s-ar fi întâmplat înaintea meciului de baraj cu Slovenia, pierdut de Romania după 1-2 în deplasare și 1-1 la București.

Serialul violențelor lui Ionel Ganea pare fără sfârșit. Bogdan Lobonț si Stelea sunt doi dintre foștii colegi de la națională care au făcut cunoștință cu furia „Ganezului”. Fostul atacant nu a fost prea reținut nici la echipele de club. Cristi Pulhac a simțit pe propria-i piele forța brută a ex-internaționalului României: „Mi-a dat vreo doi pumni de mă durea coasta. Doamnee…”, și-a amintit acesta la Playsport Live.

Cum l-a snopit în bătaie Ionel Ganea pe Daniel Chiriță

Un nou episod din „cariera” de luptător de gherilă a lui Ganea l-a avut în prim – plan pe Daniel Chiriță. Cei doi au fost colegi la Universitatea Craiova și la Rapid. S-au întâlnit și în cantonamentul naționalei, iar fostul fundaș al Petrolului nu va uita niciodată „impactul”.

„Nu știe nimeni asta, n-am zis-o până acum, dar înainte de meciul cu Slovenia eram la masă, jucam rummy. Eu, Contra, Roșu și Ganea. Am jucat la Săftica, jucam pe plus. Jucam pe dolari, Ganea avea plus vreo 300-400 de dolari. Făcea: «V-a spart Ganezu’, vă bate Ganezu!»”.

Ajungem la Ljubljana pentru meciul tur și ne punem iar la masă. Dorinel Munteanu nu juca, doar stătea și se uita la noi. Ganezu’ era mâna mea (n.r. – următorul la rând), jucam să-l «carotez» (n.r. – juca în așa fel încât să piardă). Ajunsese Ganezu’ pe minus. La mâna următoare, Contra a făcut culoare și Ganezu’ pierde. Zice: «Ganezule, te-ai dus la vale!».”, a povestit pentru Gsp Daniel Chiriță.

S-a ascuns de Hagi

În conflict ar fi intervenit și maseurii echipei naționale, care i-au pus lui Chiriță o șapcă, pentru a-l proteja de ochii lui Hagi. În cele din urmă, Ganea a scăpat cu bine și a jucat în returul de la București.

„Acum, cum făceam pietrele pe masă, mă trezesc cu un pumn direct aici (n.r. – arată ochiul drept). Buuuf! «Ce faci, mă, mă carotezi?». M-a dat jos, pe spate, și a sărit pe mine, m-a luat la bătaie. S-au băgat băieții, s-a băgat Dorinel: «Bă, ești nebun!? Îl bați?! Ai luat-o razna de la joc?! Hai, să nu facem scandal că e meciul».

Ochiul meu s-a învinețit. Au venit masorii cu vin să-mi pună pe ochi: «Aoleooo, să nu vadă Gică (n.r. – selecționerul de atunci, Gică Hagi) că-l dă afară pe Ganea!». Mi-au pus șapcă în cap, la ședința tehnică m-au pus să intru ultimul și să stau mai retras. Așa am stat în seara meciului.

Ganea făcea: «Mă face pe mine puștiul ăsta?! Mă carotează pe mine?!». A venit după aia și a zis că îi pare rău, dar atunci am crezut că mă mănâncă. A dat și a sărit efectiv pe mine”, și-a mai amintit Chiriță.

Mutu, pe lista lui Ionel Ganea

În dubla dramatică din 2021, din barajul pentru Campionatul Mondial din Corea și Japonia, a jucat și Adi Mutu. Chiriță spune că „Ganezul” nu l-ar fi plăcut pe concurentul său și că l-ar fi pândit pentru un duel „umăr la umăr”.

„Ganezu’ cred că nu-l plăcea pe Mutu. Tot zicea: «Mamă, dacă-l prind pe ăsta că întârzie, să vezi ce îi fac! Mă iau de el». Ganea venea primul în autocar și aștepta. Mutu se mai aranja și el. Ganea stătea în spate și se uita la ceas. Aștepta să întârzie, dar Mutu nu întârzia niciodată”.,
Daniel Chiriță.

Dezvăluirea lui Bogdan Lobonț: „Câtă bătaie mi-am luat!”

Bogdan Lobonț a vorbit în cadrul interviului acordat Playsport despre lucrurile mai puțin întâlnite pe care le-a trăit la națională. Episodul bătăilor încasate de la Ionel Ganea este unul dintre acestea.

„Țin minte, la Campionatul European din Belgia si Olanda, glumele pe care i le făceam lui Ionel. Câtă bătaie mi-am luat atunci, în cantonamentul ăla de la Ionel, de la Ganea de… Bine, eram copil, eram copii, eram copii pe vremea aia.

Făceam tot felul de glume din alea de fotbaliști, de cantonament, sare în suc, din astea. Ionel era din alt aluat. Gusta și el glumele și spre final, ce face? Se mută de la noi de la masă.

Ce te-ai mutat, măi, Ionele? Zice: Nu, nu, mai bine că m-am mutat, m-am săturat să tot te bat!” a povestit Lobonț în interviul eveniment acordat Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe