Cum și-au împărțit transferurile Mihai Rotaru și Gigi Becali. Detalii ireale din culisele unei înțelegeri între milionari

Olteanu Ștefan / 29.07.2022, 12:17
Cum și-au împărțit transferurile Mihai Rotaru și Gigi Becali. Detalii ireale din culisele unei înțelegeri între milionari

Gigi Becali a dezvăluit că ar avea un pact secret cu Mihai Rotaru, prin care cei doi patroni și-au împărțit transferurile în ultima perioadă. Potrivit unei declarații făcute de finanțatorul FCSB, Rotaru ar avea prioritate în cazul în care s-ar decide să intre în cursa pentru semnarea lui Alexandru Ișfan de la FC Argeș.

„Lasă să meargă Ișfan la el. Pactul n-a căzut, ne înțelegem!”. Cum și-au împărțit transferurile Mihai Rotaru și Gigi Becali

Mihai Rotaru și Gigi Becali și-au împărțit transferurile în ultimii ani printr-un pact special. Mai exact, atunci când cei doi sunt angrenați în lupta pentru transferul aceluiași jucători, se obligă să acționeze pe rând.

Totuși, respectivul pact ar fi fost încălcat de Gigi Becali, în momentul în care finanțatorul FCSB a decis să demareze negocierile cu Joyksim Dawa, jucător care s-a aflat și pe lista Universității Craiova.

Însă, pentru a se revanșa, Becali spune că e dispus să i-l lase rivalului Mihai Rotaru pe Alexandru Ișfan. FCSB s-a declarat interesantă de serviciile jucătorului de la FC Argeș, însă în dimineața zilei de vineri s-a scris că Ișfan ar fi ajuns la un acord cu Universitatea Craiova.

În acest caz, Gigi Becali a spus că nu mai forțează aducerea atacantului de la Pitești.

„Eu nu știu ce șanse am până miercuri, dar ce este cert că imediat cum m-am sculat am dat telefon colo, colo pentru 3-4 jucători. Am vorbit și cu Dică, i-am spus. I-am spus că el cunoaște Liga 1 și să zică ce jucători vrea. Să vedem. Eu am întins antenele, nu am negociat încă.

(n.r – despre acordul lui Ișfan cu Universitatea Craiova) Nu-mi pare rău. Rotaru, când mi-a zis de Dawa, mi-a spus și de Ișfan. Deci dacă i l-am luat pe Dawa, lasă să meargă Ișfan la el.

Pentru mine n-a căzut pactul, suntem oameni, ne înțelegem. Dar n-ai ce pact să ții. Hai să vedem cât timp. Dacă eu vreau un jucător, ce să facă Rotaru? Să stea doi ani dacă eu nu-l iau? Trebuie să fie un termen pentru pact”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Ce opțiuni mai are Gigi Becali pentru postul de atacant

Gigi Becali a spus după victoria cu Saburtalo că vrea să mai aducă „3-4 jucători la FCSB”. Poate cea mai urgentă nevoie a roș-albaștrilor este aducerea unui atacant central. Golgheterul Florin Tănase s-a transferat în China, iar Nicolae Dică a cerut un înlocuitor.

Pe lista celor de la FCSB se află David Miculescu, transfer pentru care Gigi Becali s-a lăudat că ar putea avea cheia, dar și Pavol Safranko, vârful pe care Becali vrea să îl aducă din Africa de Sud.

Negocierile vor continua intens pe parcursul zilei de marți, deoarece miercuri FCSB trebuie să trimită lista la UEFA cu jucătorii pe care se va baza în turul trei preliminar din Conference League. De pe această listă va ieși Andrei Cordea, care a văzut un cartonaș roșu în returul cu Saburtalo.