Curățenie masivă la Universitatea Craiova după ce echipa lui Laurențiu Reghecampf a ratat toate obiectivele din sezonul 2021-2022

Ștefănescu Dragoș 16.05.2022, 15:18
Curățenie masivă la Universitatea Craiova după ce echipa lui Laurențiu Reghecampf a ratat toate obiectivele din sezonul 2021-2022

Universitatea Craiova a ratat toate obiectivele propuse în acest sezon. Conducerea din Bănie este dezamăgită de rezultatele obținute și vrea să facă o remaniere a lotului. Astfel, Laurențiu Reghecampf este hotărât să renunțe la mai mulți jucători la finalul sezonului.

Sezon ratat pentru Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a avut un sezon sub așteptări și a ratat toate obiectivele propuse. Singurul obiectiv pe care oltenii îl mai au este accederea în Conference League. Dezamăgiți de rezultatele obținute, șefii din Bănie vor să facă o remaniere totală a lotului de jucători.

Astfel, Laurențiu Reghecampf este hotărât să renunțe în următoarea perioadă la mai mulți jucători care nu au impresionat în acest sezon. Conform celor de la Gsp.ro, principalii vizați sunt Antoine Conte, Ionuț Vână, Alexandru Mateiu, Mihai Căpățână și Ovidiu Bic. În afara lui Mateiu, ceilalți fotbaliști nu au făcut parte în mod frecvent din primul ”11” al Universității Craiova, așa că plecarea lor este foarte probabilă.

Plecări masive din Bănie. Mai mulți jucători vor pleca la finalul sezonului

Alexandru Mateiu (32 de ani) se află de 8 ani la Universitatea Craiova, iar la finalul acestui sezon îi expiră contractul. Oricum situația sa în Bănie era destul de incertă. O accidentare dar și un diferend cu Reghecampf l-au scos din lot pe Mateiu. În acest sezon a prins puține minute, el fiind a treia opțiune pentru postul de mijlocaș defensiv, după Vladimir Screciu și Alexandru Crețu.

Antoine Conte (28 de ani) a ajuns la Universitatea Craiova vara anului trecut, de la Beitar Ierusalim. Măcinat de probleme medicale, francezul a bifat doar 14 apariții pentru echipa olteană, nereușind să convingă.

Mihai Căpățână joacă pentru Universitatea Craiova din anul 2020, când a fost adus de la FC Voluntari. Cu apartiții sporadice în echipa Craiovei, jucătorul nu a impresionat deloc.

Ovidiu Bic (28 de ani) a revenit în Bănie în luna ianuarie a acestui an după împrumutul la Kiryat Shmona. Mijlocașul a avut evoluții modeste, reușind să iasă în evidență doar prin golul reușit împotriva celor de la FCSB, în victoria echipei sale cu 2-0.

Ionuț Vână a fost adus la Universitatea Craiova în vara anului 2021 la schimb cu Ivan Mamut. La început s-a sperat ca jucătorul să revină la forma de altădată, însă a dezamăgit prin evoluțiile sale.

 Mihai Rotaru a stabilit deja obiectivele Universității Craiova pentru sezonul viitor

Dezamăgit de rezultatele echipei, Mihai Rotaru vrea o strategie clară pentru sezonul viitor. Finanțatorul Craiovei își dorește ca echipa să se bată pentru trofee și i-a trasat deja obiectivele lui Laurențiu Reghecampf.

De mâine, de poimâine trebuie să facem calculele. N-a existat niciun obiectiv în contract (n.r. – cu Laurențiu Reghecampf), dar obiectivele sunt cele impuse în cadrul grupului. Nu neapărat reziliem contractul dacă nu ne calificăm în finala Cupei sau în cupele europene. Poate e vina noastră, a celor din partea administrativă.

Trebuie să stăm, în liniște, să vedem unde am greșit. Facem o analiză, sperăm să ne calificăm în preliminariile Conference League. O să avem un meci foarte greu, cu Sepsi, cu Botoșani sau cu Rapidul. Acum, jucătorii și antrenorii nu mai au vacanță chiar deloc.

Cu siguranță, avem un lot cu care putem câștiga campionatul. Dar asta nu înseamnă că nu ne dorim în permanență să fim mai buni, să avem mai multe soluții. Sunt anumite poziții unde nu avem două soluții apropiate ca valoare”, a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport.