Cutremur total la FC Barcelona după acest anunț. Catalanii mai primesc o lovitură după plecarea lui Lionel Messi

Olteanu Ștefan 08.09.2021, 14:39

Cumtremur total la FC Barcelona după anunțul surprinzător al lui Gerard Pique. Stâlpul din defensiva catalanilor a recunoscut că s-ar putea retrage la capătul acestui sezon. În vârstă de 34 de ani, Gerard Pique evoluează pentru echipa mare a Barcelonei din 2008.

Gerard Pique produce un nou cutremur la FC Barcelona

Un nou cutremur este pe cale să se producă la FC Barcelona, la doar câteva săptămâni după plecarea lui Leo Messi. Gerard Pique, un alt jucător emblematic al catalanilor, este gata să își pună ghetele în cui.
Ajuns la 34 de ani, Pique a recunoscut că se gândește la retragere și tristul moment s-ar putea produce chiar la finalul acestui sezon. Un singur lucru a putut să promită Pique. Indiferent de anul în care se va întâmpla, el se va retrage de la FC Barcelona.

O să mă retrag de la Barcelona. Acesta ar putea fi ultimul meu sezon, da. Eu iau fiecare an pe rând, aşa că nu pot să garantez că voi fi acolo în sezonul viitor. În ziua în care voi simţi că nu o mai pot ajuta pe Barcelona, mă voi retrage”, a spus Gerard Pique, potrivit superdeporte.es.

Pique s-ar fi putut retrage încă din această vară

Nu este prima oară când Gerard Pique abordează subiectul retragerii sale din fotbal. În luna iunie a acestui an, când lucrurile erau foarte tulburi la FC Barcelona, Pique spunea că dacă nu va mai fi dorit este gata să se retragă încă din acest an.
Fundașul central a pus atunci decizia în mâinile antrenorului Ronald Koeman:

În ziua în care voi înceta să joc la Barceloa, voi părăsi fotbalul. Nu voi merge niciodată la o altă echipă. Dacă Ronald Koeman îmi va spune că nu mă mai dorește, atunci s-a terminat! În prezent joc doar din pasiune pentru Barcelona. Nu aș mai avea motivația să îmbrac echipamentul unei alte echipe”, spunea Gerard Pique, pentru Marca.com.

Pique este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Barcelonei

Gerard Pique și-a început aventura în fotbal la celebra academie a Barcelonei. Ulterior, după ce a evoluat la toate grupele de juniori ale catalanilor, Pique a fost cumpărat de Manchester United, în 2004. Doar doi ani a rezistat pe Old Trafford, după care s-a reîntors în Spania, la Real Zaragoza, sub formă de împrumut. Din 2004 a făcut pasul definitiv la FC Barcelona, în schimbul a 5 milioane de euro.
De atunci a adunat 568 de meciuri pentru catalani, timp în care a marcat 51 de goluri și a oferit 13 de pase gol. Alături de catalani, Pique are în palmares opt titluri de campion, şapte Cupe ale Regului, şase Supercupe ale Spaniei, patru Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei şi trei Mondiale ale Cluburilor.
În tricoul selecționatei din Spania, Pique a înscris 5 goluri în 103 apariții. El este campion mondial cu Spania, în 2010 și campion european, în 2012.

Seism la Barcelona. Koeman e out? Laporta ar fi discutat cu noul antrenor.