Cuvinte grele venite din interiorul lui Dinamo. Haosul din „Groapă”, descris de un jucător important

Ștefănescu Dragoș 25.06.2022, 15:32
Cuvinte grele venite din interiorul lui Dinamo. Haosul din „Groapă”, descris de un jucător important

După un sezon foarte slab Dinamo nu a mai putut evita dezastrul sportiv. Formația roș-albă a retrogradat pentru prima dată în Liga a 2-a. După acest eșec istoric, antrenorul Dusan Uhrin și  majoritatea jucătorilor importanți au părăsit echipa. Printre ultimii rămași în Ștefan cel Mare se numără Ricardo Grigore. Acesta a făcut recent mai multe dezvăluiri din culisele degringoladei de la Dinamo. Fotbalistul nu a uitat să trimită și câteva săgeți către Uhrin, care l-a folosit pe postul de mijlocaș central  ofensiv.

Ricardo Grigore, săgeți către Dusan Uhrin. ”Bine că n-am continuat, că poate ieșeam golgheter”

Dinamo a avut parte de cel mai negru sezon din istoria sa și a retrogradat în premieră în Liga a 2-a. După dezastrul sportiv al formației roș-albe, antrenorul Dusan Uhrin și majoritatea jucătorilor importanți au plecat din Ștefan cel Mare.

Dinamo este pregătită momentan de către Gheorghe Mihali și Iulian Mihăescu, care au la dipsoziție doar 20 de jucători. Majoritatea acestora sunt de la echipa a doua.

Printre ultimii jucători importanți rămași la Dinamo se numără și Ricardo Grigore (23 de ani). El a vorbit recent despre degringolada din sezonul trecut de la Dinamo. Fundașul nu a ratat ocazia de a trimite câteva săgeți către Dusan Uhrin. Tehnicianul ceh l-a folosit foarte puțin, iar când a făcut-o l-a obligat să joace ca mijlocaș central ofensiv.

Uhrin e singurul antrenor care m-a pus să joc mijlocaș central ofensiv. Nu știu cum a văzut asta la mine. Am dat și un gol foarte frumos. Bine că n-am continuat, că poate ieșeam golgheter (n.r. – râde). Atacant am jucat doar la juniori. Cum să pot juca număr 8 sau număr 10? Eu cred că jucam din cauza regulii U21, mă băga să acopăr acest post”, a declarat Ricardo Grigore la Digi Sport.

Schimbările dese din primul ”11” au dus-o pe Dinamo la retrogradare

Ricardo Grigore a explicat și care au fost principalele motive ce au dus-o pe Dinamo în Liga a 2-a. Fotbalistul este de părere că schimbările dese din primul ”11” au fost fatale echipei. Totodată, Grigore și-a exprimat intenția clară de a pleca din Ștefan cel Mare în această vară.

Trebuie să acceptăm statutul de pierzători la Dinamo și să mergem la alte echipe și să demonstrăm că a fost doar o întâmplare. Pentru noi, jucătorii, a fost ceva șocant să retrogradăm în Liga 2. Nici acum nu pot să realizez!

Clar se putea evita retrogradarea! Au fost foarte multe greșeli, și colegii mei au declarat. Poate că dacă rămânea Flavius Stoican ne salvam, dar nu aveam o certitudine. E adevărat, era o atmosferă diferită față de cum a fost cu Dusan.

În sezonul trecut, eram un grup omogen și ne-am salvat eroic de la retrogradare. Acum se schimba echipa la fiecare etapă, nu se găsea un prim “11”. Unul juca fundaș dreapta, apoi fundaș stânga. Eu nu jucam nici la antrenamente.

În barajul cu „U”, cred că am fost prea siguri pe noi. În retur, am fost concentrați să scoatem maximum. Dar nu ne-am așteptat la acest eșec”, a spus Grigore.