Da’ oare Becali ține cu FCSB?

Andrei Nourescu / 18.05.2021, 09:58
Da’ oare Becali ține cu FCSB?

Trec sezoanele unul după altul și FCSB rămâne doar cu speranța și cu veșnicul statut de principală candidată la titlu. Rămâne cu candidatura, iar titlul îl iau mereu alții. Parcă-s vreo 6-7 ani de când echipa lui Gigi Becali n-a mai caștigat campionatul, nici nu mai țin minte…

S-au schimbat antrenori, staff-uri întregi, valuri de jucători, s-au schimbat și terenuri, de toate s-au încercat, dar degeaba. Numai patronul a rămas mereu același.

Lăudabil și de aplaudat pentru stoicismul și insistența cu care continuă să se lupte pentru titlu, să încaseze și să tot spere. “Stoiki mujik”, este o replică celebră din excepționalul film “Bridge of Spies”, rostită de actorul Mark Rylance, Rudolf Abel în film, rol pentru care a luat și premiul Oscar.

Înseamnă “standing man”, un om pe care nicio lovitură pare să nu-l doboare. Și cred că i se potrivește de minune și patronului Stelei, nu știu câți alți investitori ar fi avut atâta rezistență la a aduna eșec după eșec.

Bani, afacere și profit

Este adevărat, Gigi Becali a recunoscut deunăzi că nu urmărește performanța și că scopul lui este doar acela de a face profit. Corect și foarte de înțeles pentru un om de afaceri.

“Eu vreau să câștig bani. Asta e politica mea, jucători tineri, ca să câștig bani. La mine, fotbalul e o afacere”, a spus Becali zilele trecute la DigiSport.Adăugând însă ceva ce-i poate strica însă întregul plan de afaceri.“Sunt jucători care nu sunt de competiția asta. Radunovic, Olaru, Moruțan, Tănase….”

În lumea business-ului, specialiștii ar numi chiar inconștientă o asemenea declarație. Să vorbești în asemenea termeni despre activele tale, iar apoi să-ți propui să le vinzi pe sume uriașe, pare ceva de neînțeles.

Patronul Stelei tot vehiculează sume de zeci de milioane de euro și alimentează zvonuri fantasmagorice, despre jucători precum Moruțan, Popescu sau Tănase. Să presupunem că ar fi chiar așa. Deși nu e. Și că marile cluburi din Europa stau cu zecile de milioane pregătite pentru nestematele din Berceni.

Nu-s buni nici de Liga1?

Dar în cazul ăsta, cum să spui că Moruțan sau Tănase nu sunt de competiția asta?? Adică de Liga 1. Gen că e prea mare pentru ei. Păi dacă nici de Liga 1 nu sunt, atunci de ce nivel ar fi? Că ceva sub Liga 1 a noastră găsești totuși destul de greu…

Nu că m-ar interesa în vreun fel, doar e business-ul lui, sunt chiar fanul lui Becali când se implică la echipă și-și impune părerile, doar e echipa lui și face ce vrea cu ea, e dreptul lui.
Totuși, când spui că jucătorii tăi sunt praf, ce pretenții să mai ai să-i vinzi pe afară? Creză că scouterii sau patronii ăia cu bani sunt chiar idioți? Nu aud și ei ce spui? Adică de ce-ar aduce în Serie A un jucător, despre care patronul lui spune că nu-i bun nici de biata Liga 1 din România?

Răspundeți voi…