„Dacă aș fi jucat la Steaua sau Dinamo, aș fi avut mai multe selecții la națională!”. Ce glorie a Rapidului face aceste acuzații

Marian Cărăvan 28.12.2020, 19:16
„Dacă aș fi jucat la Steaua sau Dinamo, aș fi avut mai multe selecții la națională!”. Ce glorie a Rapidului face aceste acuzații

Nu există fotbalist care să nu-și dorească să evolueze pentru echipa națională a țării sale. O glorie a Rapidului a vorbit despre perioada petrecută la naționala României și face acuzații care stârnesc acum discuții aprinse. Fostul fotbalist al alb-vișiniilor e de părere că dacă ar fi jucat la Steaua sau Dinamo, ar fi avut mai multe selecțiii la națională. Cum și-a argumentat afirmația.

O glorie a Rapidului consideră că dacă ar fi jucat la Steaua sau Dinamo ar fi avut mai multe selecții la națională

Convocarea la echipa națională este un motiv de mândrie pentru orice fotbalist. 27 de selecții a bifat o fostă glorie a Rapidului la naționala României. Din postura de mijlocaș central, a și marcat de nouă ori, ceea ce înseamnă un gol la trei meciuri. La 43 de ani, Daniel Pancu rămâne însă cu un mare regret. Care ar fi acela?

„Că am puține selecții la echipa națională pentru că au intervenit problemele la spate. Ultimul meci a fost cu Olanda (n.r. – disputat pe 4 iunie 2005, în preliminariile CM 2006). Doi ani am avut formă slabă, apoi selecționerii nu au mai avut încredere în mine. Eu meritam să fiu convocat! Am avut perioade bune și foarte bune la Rapid, apoi la Terek, unde a fost extraordinar.

Am 9 goluri, deci un gol la trei meciuri, jucând ca mijlocaș central. Atacanți erau Mutu și cu Ganea, titulari. Cred că regretul cel mai mare e la echipa națională, ratarea calificării cu Slovenia și Danemarca, pentru Mondialul din Japonia și pentru cel din Portugalia”, a spus Daniel Pancu, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Campion cu Rapidul în 1999, Daniel Pancu e convins că dacă ar fi jucat la Steaua sau la Dinamo, ar fi avut mai mult de 27 de selecții la echipa națională.

„Aveam mai multe meciuri la echipa națională, clar! În special cei de la Steaua aveau alt tratament. Selecționerii erau de la Steaua sau de la Dinamo și poate aveau ceva cu noi, cu cei de la Rapid. Nu sunt mulți rapidiști cu măcar 50 de selecții la echipa națională”, a mai spus Daniel Pancu, în cadrul aceleiași emisiuni de la GSP.

Daniel Pancu si-a incheiat cariera la Rapid
Daniel Pancu si-a incheiat cariera la Rapid

Daniel Pancu și-a încheiat cariera la Rapid

Născut la data de 17 august 1977, la Iași, Daniel Pancu și-a încheiat cariera de fotbalist la Rapid. Meciul de retragere a coincis cu cultimul meci disputat de Rapid pe Giulești, înaintea de demolarea legendarului stadion de lângă Podul Grant.

Se întâmpla pe 24 noiembrie 2018, când Rapid București, pe atunci în Liga 3, o întâlnea pe Înainte Modelu. S-a încheiat 1-0 pentru alb-vișinii, la ultimul meci oficial disputat pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, înaintea demolării acestuia în vederea modernizării pentru Euro 2020. A fost, totodată, și ultimul meci din cariera de fotbalist a lui Daniel Pancu. „Pancone” continua atunci să rămână lângă Rapid, în calitate de antrenor al formației giuleștene.

Daniel Pancu a promovat cu Rapid în Liga 2, dar nu a reușit să ducă echipa și pe prima scenă fotbalistică a țării. A ajuns însă în Liga 1 și antrenează echipa din orașul natal, Politehnica Iași.

Urmăriți Playsport.ro și pe