Dan Petrescu a dat cărțile pe față și a devoalat de ce a scăpat de 3 jucători importanți de la CFR Cluj

Giosanu Catinca 23.09.2022, 12:34
Dan Petrescu a dat cărțile pe față și a devoalat de ce a scăpat de 3 jucători importanți de la CFR Cluj

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a vorbit, din nou, despre vânzarea fotbaliștilor Jefte Betancor, Daniel Graovac și Marko Dugandzic. Tehnicianul în vârstă de 54 de ani a devoalat de ce a scăpat de cei trei jucători.

Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a renunțat la Jefte, Graovac și Duganzic

CFR Cluj s-a despărțit de mai mulți jucători perioada de mercato, iar ultimul care a părăsit gruparea este Daniel Graovac. Bosniacul, cotat la 1.6 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate, fusese transferat gratis de CFR Cluj în vara anului 2021, de la Astra Giurgiu.

Înaintea sa, a fost vândut atacantul croat Marko Dugandzic, fotbalist pentru care conducătorii lui Rapid au plătit în jur de 200.000 de euro.

Explicațiile lui Dan Petrescu

Antrenorul Dan Petrescu a vorbit, în cadrul unui interviu, despre campania de mercato din această vară. Oficialul a evidențiat că s-a înțeles bine cu fiecare dintre cei trei jucători, însă motivul plecării nu a avut legătură cu el. Pur și simplu, el nu li s-a putut împotrivi atunci când fotbaliștii au cerut să fie lăsați să plece.

Nu poți să te pui în fața jucătorilor care vor să plece. Graovac și Jefte au vrut să plece, au avut oferte. Dacă băiatul a avut ofertă din Turcia, nu puteai să nu-l lași, devenise puțin nemulțumit că ba joacă, ba nu joacă.

Jefte, la fel, a venit la mine și mi-a zis că are ofertă din Cipru. Dugandzic nici el nu juca în momentul ăla, era Debeljuh într-o formă fantastică. Eu îi apreciez pe toți, am avut o relație foarte bună cu Dugandzic, Jefte și Graovac.”, a spus Dan Petrescu, la Orange Sport.

Ce spune despre plecarea de la CFR Cluj

Fanii feroviarilor i-au cerut zilele trecute lui Dan Petrescu să părăsească gruparea ardelană. El a subliniat însă că nu are de gând să plece de pe banca formației din Cluj până când nu îi va expira contractul. Oficialul a afirmat că va pleca numai dacă va fi dat afară de Neluțu Varga, care îi va plăti automat clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro, sau dacă această sumă va fi plătită de un club important care va dori să îl angajeze.

Am fost foarte bolnav, acum sunt mult mai bine. Am făcut două teste de COVID, sunt negative. A fost o răceală. Azi am început antrenamentele. Eu n-am zis că vreau să plec de la CFR. Cineva a vrut să arunce o informație, n-am înțeles de ce s-a făcut atâta tam-tam. M-a sunat multă lume și n-am vrut să vorbesc. Am vrut să mă fac bine. N-am înțeles nimic din ce a fost. Nu vreau să plec de la CFR!

Dacă cei din conducere vor considera că n-am rezultate, n-am ce să fac. Eu nu sunt patronul echipei să decid. Am contract doi ani, vreau să-i duc la capăt. Dacă mă dau afară, trebuie să-mi plătească clauza de 400.000 de euro. E foarte simplu. Sau poate să vină o echipă din Anglia, una foarte bună, să-mi plătească clauza și să mă ia. Doar așa pot să plec de la CFR.  Sunt singurele variante, dar eu nu vreau să plec.

În contractul meu nu scrie că trebuie să iau campionatul, să intru în grupe. Am un salariu și iau bonusuri dacă iau campionatul sau mă calific în grupe. Nu e o clauză care să spună că plec dacă sunt pe ultimul loc. E foarte clar contractul, cu salariu și clauza de reziliere! Trebuie respectat de club, ca peste tot. Eu consider că mi-am făcut datoria.”, a mai spus Dan Petrescu pentru sursa citată.