Dan Petrescu, discurs virulent după victoria cu Bașakșehir și „dubla” lui Alibec: „S-o ia acasă”

Mihai Cheles 19.01.2021, 19:40
Dan Petrescu, discurs virulent după victoria cu Bașakșehir și „dubla” lui Alibec: „S-o ia acasă”

Dan Petrescu a reușit prima victorie din postura de antrenor al turcilor de la Kayserispor. Marți, echipa sa a câștigat partida contra campioanei Basaksehir, acasă, scor 2-0, după dubla reușită de atacantul român Denis Alibec.

Au fost primele goluri pentru Denis Alibec în tricoul celor de la Kayserispor. Din păcate, după marcarea celui de-al doilea gol, Alibec s-a accidentat și fost înlocuit de Dan Petrescu. Oficialii celor de la Kayseri au declarat că fotbalistul va fi supus unui RMN, apoi se va anunța cât va lipsi de pe gazon.

În urma acestui succes, Kayserispor a părăsit locurile retrogradabile. A urcat de pe locul 18, pe locul 17, cu 19 puncte.

 

Dan Petrescu: „Ei să ia mingea acasă. Eu am cele trei puncte”

Kayserispor, la care Cristi Săpunaru și Denis Alibec au fost titulari, s-a impus în fața celor de la Basaksehir, însă au fost dominați clar la capitolul posesie. Kayseri a avut doar 31% din timp mingea, în timp ce Basaksehir 69%.

Chestionat de jurnaliștii turci pe această problemă, Dan Petrescu a fost destul de acid și vehement. Nimic nu i-a putut distruge bucuria victoriei. Nici măcar întrebările tendențioase alte turcilor.

Basaksehir a avut posesie 69%. Ei să ia mingea acasă. Eu am cele trei puncte. A fost un meci foarte bun pentru noi. Stresul și presiunea au fost mari. A fost primul meci acasă, ca antrenor al lui Kayseri, și sunt foarte fericit. Am spus-o înaintea meciului: obiectivul meu este să salvez echipa. Suntem încă într-o situație foarte periculoasă. Dar eu voi munci din greu să ating obiectivul. Trebuie să aducem niște jucători, fețe noi, sânge proaspăt, dar nu va fi ușor, a declarat Dan Petrescu, imediat după meciul cu Basaksehir.

Bucurie extremă în vestiar. A lipsit Alibec

Imediat după meci, în vestiar, jucătorii lui Dan Petrescu au dezlănțuit fiesta. În centrul lor, fostul internațional Cristian Săpunaru. Din păcate, dintre jucători a lipsit Denis Alibec, cel care va fi supus mai multor controale amănunțite la genunchi, după accidentarea de la golul doi.

Fostul atacant al Farului, Astrei sau FCSB a marcat golul de 2-0, din cădere, moment în care a picat la pământ și nu a mai putut continua partida. Era minutul 77. Reluările au arătat că ar putea fi probleme la genunchi, ceea ce nu ar fi deloc bine pentru jucător, dar nici pentru echipa națională a României.

Urmăriți Playsport.ro și pe