Dan Petrescu nu mai are răbdare și aduce un super-fundaș! Primul transfer al „Bursucului” la Kayserispor

Mihai Cheles 18.01.2021, 21:47
Dan Petrescu nu mai are răbdare și aduce un super-fundaș! Primul transfer al „Bursucului” la Kayserispor

Așa cum era de așteptat, Dan Petrescu a început să-și facă simțită prezența la Kayserispor. A debutat cu stângul în postura noului antrenor, iar prima decizie a „Bursucului” a fost să-și aducă un nou fundaș central.

Este vorba de Ugur Demirok, în vârstă de 32 de ani, care a fost legitimat ultima dată la Konyaspor. Experimentatul fotbalist a semnat un contract cu Kayserispor pe șase luni, cu opțiune de prelungire.

Cine este Ugur Demirok?

Ugur Demirok a fost crescut de academia celor de la Galatasaray Istanbul. Nu împlinise 18 ani când a debutat la formația Cim-Bom, într-un din campionat cu Genclerbirligi. Avea să fie și singura sa prezența pentru clubul său de suflet.

A fost împrumutat succesiv la Gaziantepspor, Istanbulspor, Beylerbeyi și Kartalspor. Iar în 2011 a fost cedat definitiv, liber de contract, la Akhisar Belediye.

A fost momentul în care început cu adevărat ascensiunea sa. Avea 23 de ani și căpăta experiență în prima ligă din Turcia. După trei sezoane foarte bune, a prins transferul la Trabzonspor. Totodată au început să vină și convocările la echipa națională a Turciei, pentru care a jucat de trei ori.

Nu s-a acomodat la Trabzon și a fost împrumutat la Ankaraspor. A revenit la Trabzon, iar sezonul următor a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din campionat: 6 goluri și o pasă de gol.

În 2018 a fost cedat la Konyaspor, pentru care a evolua ultimii doi ani și jumătate, până a semnat cu Kayserispor.

  • 211 meciuri, 18 goluri și 2 pase de gol a adunat în Super Lig.

Înfrângere la debut pentru Petrescu

În primul meci din postura de antrenor al lui Kayseri, Dan Petrescu a fost nevoit să simtă gustul înfrângerii. S-a întâmplat pe terenul celor de la Gaziantep, fosta formație a lui Marius Șumudică. Alexandru Maxim a fost cel care a adus cele trei puncte pentru Gaziantep, din lovitură de la 11 metri, realizând scorul final, 2-1.

Dan Petrescu a fost mulțumit de fotbalul arătat de jucătorii săi, însă nu și de faptul că a plecat e la Gaziantep cu mâna goală.

Am dat dovada de caracter, am luptat mult, dar am pierdut. Sunt mulțumit de joc, absolut, nu am ce reproșa. Dar rezultatul nu ne face fericiți, nimeni nu va fi bucuros când pierdem, a declarat Petrescu la finalul meciului.

Dan Petrescu nu i-a putut avea la îndemână pentru acest meci pe românii Denis Alibec și Silviu Lung Jr, ambii accidentați. În schimb, s-a putut baza pe fostul fundaș central al Rapidului, veteranul Cristian Săpunaru.

În Turcia, după 18 runde, Kayserispor este pe locul 18, poziție retrogradabilă, cu 16 puncte.

Urmăriți Playsport.ro și pe