Dan Petrescu, fără milă față de Pintilii și Croitoru: „Dacă nu ai licență, cum vrei să antrenezi?! Mi se pare incredibil”

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.01.2023, 21:23
Dan Petrescu, fără milă față de Pintilii și Croitoru: „Dacă nu ai licență, cum vrei să antrenezi?! Mi se pare incredibil”

Dan Petrescu a intervenit pentru prima dată în scandalul licențelor și carnetelor de antrenor din fotbalul românesc. Tehnicianul campioanei CFR Cluj a răbufnit când a fost întrebat despre situațiile în care se află Mihai Pintilii și Marius Croitoru.

Dan Petrescu, intransigent în scandalul licențelor din Superligă

Cei doi nu dețin încă licența PRO, astfel încât cei de la FCSB și FC Argeș au fost nevoiți să treacă pe altcineva drept antrenori principali în acte. Deși această situație nu este nicidecum una nouă în fotbalul românesc, acum Școala Federală de Antrenori din cadrul FRF, prin vocea șefului ei Lucian Burchel, le-a declarat război lui Pintilii și Croitoru.

Tehnicianul lui FC Argeș a primit deja o amendă de 1.400 de euro și o suspendare de 4 etape pentru că a acționat ca un antrenor principal în timpul meciurilor echipei sale, deși nu avea acest drept. De asemenea, și antrenorul „de facto” de la FCSB ar urma să aibă parte de același tratament, după ce a fost reclamat la Comisia de Disciplină chiar de către Lucian Burchel.

Antrenorul campioanei României nu i-a menajat deloc pe Mihai Pintilii și Marius Croitoru: „Cum vrei să antrenezi?!”

În acest scandal, Dan Petrescu s-a poziționat clar de partea Școlii Federale de Antrenori. El și-a criticat colegii de breaslă pentru faptul că încearcă să păcălească „sistemul” și să se erijeze în antrenori principali, deși nu și-au obținut încă acest drept.

„Pe toată planeta asta, toți antrenorii au școală de antrenori. Mi se pare corect să ai licență dacă vrei să antrenezi. Nu cred că există în lume așa ceva, să antrenezi fără să ai licență. Pe unde am fost și eu, toți aveau licențe.

Dacă nu ai licență, cum vrei să antrenezi?! Acum, felul cum se ajunge la obținerea licenței nu mai e problema mea. În opinia mea, trebuie să ai licență. Numai în România se poate întâmpla asta. Spuneți-mi o altă țară unde se mai întâmplă asta, cei fără licență să stea pe bancă.

Dacă ai licență, stai. Dacă nu ai, nu stai. Se fac tot felul de scheme, mi se pare incredibil. Sunt atâția antrenori cu licență care nu antrenează și stau acasă, iar cei care nu au antrenează. Nu e corect și normal. Hai să intrăm în normalitate, să antreneze doar cei cu licență”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare meciului Farul Constanța – CFR Cluj, care se va juca luni, 23 ianuarie, de la ora 20:00.

Urmăriți Playsport.ro și pe