Cadoul care îi putea schimba radical cariera lui Ianis Hagi. ”M-am dus la Nico și i-am zis”

Dragos Stefanescu 01.12.2022, 13:15
Cadoul care îi putea schimba radical cariera lui Ianis Hagi. ”M-am dus la Nico și i-am zis”

Ianis Hagi este unul dintre cei mai importanți fotbaliști români din generația sa. Cariera lui putea avea o altă traiectorie după ce a primit un cadou deosebit în copilărie. Ianis a fost tentat atunci să urmeze alt drum decât cel de fotbalist.

Cadoul care-i putea schimba cariera lui Ianis Hagi

Ianis Hagi (24 de ani) se află în continuare în perioada de recuperare după ce a suferit o accidentare gravă la începutul acestui an. Internaționalul român a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare în meciul câștigat de Rangers în Cupa Scoției împotriva celor de la Stirling Albion, scor 4-0.

Cariera lui Ianis putea lua însă o altă traiectorie, încă din copilărie. El a dezvăluit de curând că un cadou primit de la Ion Crăciunescu l-a pus serios pe gânduri. Fostul mare arbitru i-a oferit lui Ianis un set de accesorii pentru arbitraj. Impresionat de cadou, lui Ianis i-a surâs imediat ideea de a deveni arbitru. Primul care a aflat acest lucru a fost Nicolas Popescu, cu care Ianis se juca mereu în copilărie.

Primisem de la domnul Crăciunescu niște cartonașe, fluierul, toate… Le foloseam când mă jucam cu Nico (n.r. Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu) prin casă (n.r. Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu). Era o cutie specială, nu știu, se deschidea!

Deci eu când le-am primit, am zis că ma fac arbitru. M-am dus la Nico și i-am zis că gata, hai să dăm drumul la fotbal că am cartonașe”, a povestit Ianis Hagi.

Dezvăluirile lui Ianis Hagi despre perioada de după accidentare

După accidentarea gravă suferită în ianuarie 2022, Ianis Hagi a trecut prin momente foarte grele. În cadrul unui interviu acordat pentru Rangers TV, internaționalul român a vorbit despre primele zile de după accidentare. El a explicat că sprijinul mamei sale în acea perioadă a fost extrem de important. Totodată, Ianis a vorbit la superlativ despre sprijinul pe care l-a primit din partea clubului Rangers în acestă perioadă delicată. Românul a dezvăluit și că are nevoie de anumite condiții meteorologice pentru ca procesul de recuperare să fie dus cu bine la final.

Sunt bine, în locul ideal, iar din punct de vedere mental asta este cel mai important pentru mine. Familia a fost aproape de mine, inclusiv în Glasgow. Eram doar în cârje și nu puteam să fac mare lucru. Dar mama m-a ajutat așa cum o mai făcuse doar când aveam trei sau patru ani. Trăiesc singur de la 17 ani și sunt obișnuit să nu cer ajutor, dar în această perioadă am trăit un sentiment special, unic.

Rangers este un club unic, care vrea mereu să le ofere bucurii fanilor. Din punct de vedere fizic, eu sunt mai bine în fiecare săptămână. Sunt fericit, pentru că văd modul în care progresez. În ultimele nouă luni și jumătate, eu am avut doar o singură săptămână liberă. Mă bucuram atât de mult de ceea ce făceam la Rangers, dar în fotbal ai nevoie de doar o secundă ca să se oprească totul pentru tine.

Am lucrat cu oameni profesioniști și toți m-au ajutat să mă recuperez cât mai repede, dar aș prefera să fiu pe teren, nu pe marginea lui. Mă rog să avem ploaie în fiecare zi, pentru că atunci pentru genunchiul meu este mult mai bine. Sper să fie ploaie de acum și până când voi reveni pe gazon”, a spus Ianis Hagi pentru Rangers TV.

Urmăriți Playsport.ro și pe