Dărâmat după ce a fost dat afară de Adrian Mititelu, Flavius Stoican s-a resemnat: „Eu atât am putut”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.11.2021, 18:57
Dărâmat după ce a fost dat afară de Adrian Mititelu, Flavius Stoican s-a resemnat: „Eu atât am putut”

Flavius Stoican a fost demis de Adrian Mititelu de la FCU Craiova după doar 4 meciuri disputate pe banca formației din Bănie. Oltenii au anunțat pe pagina de Facebook a clubului că au ajuns la o înțelegere pe cale amiabilă cu antrenorul pentru rezilierea contractului.

Flavius Stoican și Fotbal Club Universitatea 1948 au ajuns la un acord pentru încetarea colaborării. Bobi Verdeș va fi antrenor principal interimar”, a fost anunțul făcut de clubul oltean.

Flavius Stoican a confirmat despărțirea

Antrenorul în vârstă de 44 de ani nu a părut foarte afectat de această situație. El a explicat că a încercat să facă tot ce i-a stat în putință în această perioadă scurtă și i-a mulțumit patronului echipei pentru șansa acordată.

Despărțirile sunt ceva normal. Noi, oamenii și societatea le condimentăm cu dramatism. Am fost chemat să ajut, lucru pentru care îi mulțumesc domnului Mititelu. Am venit și am muncit. Am vrut să construim din mers, dar deocamdată atât s-a putut. Eu atât am putut. Restul e istorie!”, a spus Flavius Stoican potrivit GSP.

În cele 4 meciuri disputate pe banca celor de la FCU Craiova, Flavius Stoican a obținut doar o victorie, 2-0 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș. În rest a mai înregistrat în Liga 1 un egal, 0-0 cu Rapid, și o înfrângere, 0-1 cu UTA Arad.

De asemenea, sub comanda sa, echipa din Bănie a fost eliminată și din optimile de finală ale Cupei României. FCU Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, acesta fiind de fapt meciul care i-a semnat demiterea antrenorului.

Conform informațiilor apărute în presă, Stoican nu a dorit să țină cont de indicațiile tactice oferite de patronul echipei la acest meci. Fapt ce l-a înfuriat la maximum pe Adrian Mititelu.

Antrenorul era foarte optimist în momentul semnării contractului

Flavius Stoican l-a înlocuit la Craiova pe Adrian Mutu la începutul lunii octombrie. La acel moment, fostul fundaș dreapta a declarat că și-a dorit foarte mult să preia echipa, nefiind interesat de aspectele financiare și nici de valoarea generală a lotului echipei.

Au fost discuţii cu câteva zile în urmă, dar din punctul meu de vedere nu era nimic de obiectat pentru că sunt un om căruia îi place să muncească. Îmi place fotbalul, e pasiunea mea. Vreau să îmi aduc aportul la această echipă. Nu m-a interesat câţi bani îmi dă familia Mititelu, nu m-a interesat dacă este lotul atât de slab cum se spune. Este un lot care poate creşte, ăsta este gândul meu”, a spus Flavius Stoican după ce a semnat contractul cu FCU Craiova.

Eugen Neagoe, favoritul lui Adrian Mititelu? Reacție oficială de la FC U Craiova: „Este una dintre variante”