David Beckham atacă Superliga Europei! Ce a putut să spună fostul superstar englez

Moldoveanu Camelia / 20.04.2021, 23:07
David Beckham atacă Superliga Europei! Ce a putut să spună fostul superstar englez

David Beckham este și el împotriva Superligii Europei! Fostul căpitan al Angliei a postat un mesaj pe contul său de Instagram. El subliniază că fotbalul este pentru toți și trebuie protejat.

Beckham, mesaj anti-Superliga Europei

Mesaj împotriva Superligii Europei
Mesaj împotriva Superligii Europei

David Beckham a jucat la trei dintre cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii, respectiv Manchester United, Real Madrid și AC Milan. În prezent, fostul fotbalist este coproprietarul clubului american Inter Miami.

Iubesc fotbalul. Este viața mea de când ma știu. L-am iubit de când eram copil, în calitate de fan. Sunt un fan și acum. Ca jucător, iar acum că acționar, știu ca sportul nostru este nimic fără fani. Avem nevoie ca fotbalul să fie pentru toți. Avem nevoie ca fotbalul să fie corect și să fie competiții bazate pe meritocrație. Dacă nu ne protejam valorile, sportul pe care îl iubim este în pericol!”, a postat David Beckham pe Instagram.

”Exemplul Steaua” dat de șeful UEFA, împotriva Superligii bogaților

În urmă cu mai bine de trei decenii, Steaua București se afla printre echipele care dominau fotbalul european. Acest lucru se pare că n-a fost dat uitării, ba dimpotrivă. Președintele UEFA a vorbit despre fotbalul anilor 80 și despre o posibilă Superligă chiar din acea perioadă, însă nu s-a vrut. Nu s-a vrut pentru că, după părerea lui, Superliga este o greșeală enormă. Dar dacă ar fi existat, Steaua s-ar fi aflat printre echipele fondatoare, după părerea lui.

Unde era Manchester United în deceniul dinainte de venirea lui Sir Alex Ferguson? Vă amintiți, sunt sigur de asta. Și unde era Juventus acum 15 ani? Din câte știu, era în Serie B. Dacă cluburile care au dominat fotbalul european acum 30 sau 40 de ani ar fi decis să înființeze o Superliga, cum ar fi arătat: Nottingham Forest, Aston Villa, Hamburg, Steaua București, FC Porto, PSV (Eindhoven), Steaua Roșie (Belgrad)… Și asta ar fi fost o Super Liga”, a declarat Ceferin la Congresul UEFA.

Formatul pe care îl va avea Superliga Europei

– 20 de cluburi participante;
– 15 cluburi fondatoare: celor 12 anunțate până în acest moment li se vor alătura alte 3 şi vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare;
– Aceste 15 cluburi fondatoare vor evolua în fiecare an în noua competiție, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte 5 echipe, care se vor califica în funcție de rezultatele din sezonul precedent;
– Meciurile vor avea loc la jumătatea săptămânii, la fel ca cele din Liga Campionilor, astfel că weekendurile vor fi rezervate, păstrând calendarul tradițional, meciurilor din competițiile interne;
– Superliga va începe în luna august a fiecărui sezon;