De ce a plecat Valentin Gheorghe de la FCSB, deși era unul dintre golgheterii echipei. Mihai Stoica a dezvăluit cum îl privea Gigi Becali în raport cu ceilalți colegi

Olteanu Ștefan / 29.06.2022, 00:02
De ce a plecat Valentin Gheorghe de la FCSB, deși era unul dintre golgheterii echipei. Mihai Stoica a dezvăluit cum îl privea Gigi Becali în raport cu ceilalți colegi

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a dezvăluit de ce a plecat Valentin Gheorghe de la echipă. Mijlocașul de 25 de ani s-a transferat sub formă de împrumut în Turcia, la Umraniyespor, formație nou-promovată în prima ligă.

„O spun sincer. Gigi Becali vrea altceva de la jucători”. Mihai Stoica dezvăluie de ce a plecat Valentin Gheorghe de la FCSB

În cursul zilei de marți, 28 iunie, Valentin Gheorghe a plecat de la FCSB, după doar un sezon petrecut în tricoul echipei, iar Mihai Stoica a dezvăluit de ce a luat jucătorul această decizie.

Mijlocașul a optat pentru un transfer în Turcia, la nou-promovata Umraniyespor, deoarece își dorește să prindă mai multe minute în teren. La FCSB, Valentin Gheorghe a evoluat mai mult din postura de rezervă și, în general, i-au fost acordate maxim 45 de minute pe meci. Doar în 5 dintre cele 29 de meciuri jucate pentru FCSB, el a depășit pragul celor 45 de minute jucate.

Mihai Stoica a dat dovadă de sinceritate după plecarea jucătorului și a spus că Gigi Becali nu îl prea avea la inimă:

Nu era printre preferații patronului și asta o spun sincer. El vrea altceva acolo. Gigi vrea atacanții să aibă potențial, să câștige bani dacă îi vinde. Vali are 25 de ani, n-are un gabarit deosebit, folosește ambele picioare, are viteză bună, dar nu prindea minute.

În mod normal, ar fi prins mai puține minute decât anul trecut dacă toți jucători erau apți. Și ce variante avea în față? Coman și Octavian Popescu. Așa are șansa să joace în Turcia, un salariu dublu, iar acolo poate să se impună și să își facă viața”, a declarat Mihai Stoica, potrivit Orange Sport.

Umraniyespor l-a împrumutat pe Valentin Gheorghe, dar are și opțiunea de a-l achiziționa definitiv pentru 200.000 de euro.

Cum l-a impresionat Valentin Gheorghe pe Mihai Stoica

În același timp, managerul general al FCSB a spus că îi pare rău de plecarea lui Vali Gheorghe. Mihai Stoica l-a descris pe mijlocaș ca fiind un caracter de mare calitate:

(n.r. – despre Umraniyespor) O echipă despre care am aflat azi că joacă în Istanbul, chiar dacă se cheamă cum se cheamă.

A fost dorința lui să meargă. Gândiți-vă că el nu era titular anul trecut, când Florinel Coman nu era. El e atacant lateral stânga, clar. În dreapta a jucat din conjunctură.

Vă spun cu toată sinceritatea, mie îmi pare rău că pleacă pentru că țin mult la el. Îmi place și ca jucător, dar și ca om. Un băiat excepțional, de vestiar, nu are cum să te supere vreodată”, a mai adăugat Mihai Stoica.

În 29 de meciuri jucate la FCSB, Valentin Gheorghe a marcat 7 goluri și a oferit 3 pase decisive. El este evaluat la 1.000.000 de euro, conform Transfermarkt.

Mihai Stoica a dezvăluit la TV caracteristicile următorului transfer de la FCSB: „Am vorbit cu Gigi”.