De ce nu îi spune fiica lui Vladimir Putin „tată” liderului de la Moscova. Povestea ireală a Mariei, fata președintelui Rusiei

Moldoveanu Camelia / 10.03.2022, 16:21
De ce nu îi spune fiica lui Vladimir Putin „tată” liderului de la Moscova. Povestea ireală a Mariei, fata președintelui Rusiei

Cu toate că Vladimir Putin și-a ținut familia departe de ochii curioșilor, oficial, acesta are două fiice: Maria Vorontsova și Yekaterina Tikhonova. Cele două fete provin din căsnicia liderului de la Kremlin cu Lyudmila Shkrebneva, fosta „primă doamnă a Rusiei”. Însă, liderul rus nu a fost strigat niciodată „tată” de către Maria, cea care acum este un cercetător important în medicină, la Moscova.

Maria Vorontsova nu i-a spus niciodată „tată” lui Vladimir Putin

Maria Vorontsova(36 de ani) și Yekaterina Tikhonova(35 de ani) s-ar fi născut în regiunea Leningrad. Din cauza situației tensionate din Rusia în acea perioadă, dar probabil și pentru că tatăl lor lucrat în tinerețe ca ofițer KGB, fiicele Lyudmilei  Shkrebneva (Putin) au fost trimise în Germania.

Bineînțeles că Vladimir Putin le-a lăsat pe mâinile unui om de încredere, Stasi Matthias Warnig. Acesta este un fost agent KGB, care în anii 90 a devenit bancher. Despre Putin și Warnig se spune că s-au cunoscut pe vremea când lucrau pentru serviciile secrete. Astfel, până la vârsta majoratului, Maria și Yekaterina au trăit în Germania. Se spune că acestea ar fi folosit chiar și nenumărate identități false pentru a merge la școală.

Ba mai mult, în Germania se știe că acestea sunt adevăratele fiice ale omului de afaceri neamț. Vladimir Putin nu a fost niciodată strigat „tată” și s-a ținut departe, cel puțin public, de cele două fiice ale sale. Familia Putin nu a apărut niciodată în public, reunită.

Stasi Matthias Warnig, răsplătit pentru loialitate

În anul 2018, Matthias Warnig a fost întrebat într-un interviu dacă se întâlnește des cu Putin. Warnig a răspuns că președintele rus nu are telefon mobil, înainte de a adăuga:

Dar dacă vreau ceva și trebuie să-l văd, aranjăm asta”

Cert este faptul că, în timp ce Putin a condus cu mână de fier Rusia, prietenul său din Germania a devenit cel mai influent manager în afacerile economice dintre germani și ruși. Cu toate acestea, pentru „Die Presse”, în urmă cu mai mulți ani, a negat faptul că ascensiunea s-a s-ar datora liderului din Rusia, sau că ar avea mai multă putere datorită legăturii lor speciale.

Nu, absolut nu. Nu sunt un purtător de cuvânt al Kremlinului. Și nici nu mă raportez la Kremlin și nici nu am discuții confortabile despre ceea ce se întâmplă acolo.”

De menționat este faptul că prietenul lui Vladimir Putin conduce construirea Nord Stream 2, un proiect controversat din foarte multe puncte de vedere. Este doar o coincidență faptul că Aleksei Anatolievici Navalnîi, cel care îl critică pe Vladimir Putin frecvent, a solicitat înghețarea proiectului Nord Stream 2 și a fost otrăvit în Rusia cu Novichok, iar mai apoi a fost salvat în ultimul moment la o clinică din Germania.

Cu ce se ocupă Maria Vorontsova și Yekaterina Tikhonova

Maria Vorontsova și Yekaterina Tikhonova nu au mers niciodată la școală. Președintele Rusiei a angajat profesori de top pentru fetele sale, care în copilărie au făcut cursuri acasă.

Ulterior, Maria Vorontsova a devenit un cercetător important în Moscova. Fiica cea mare a lui Putin s-a căsătorit cu olandezul Jorrit Faassen, iar cei doi au un copil. Putin a recunoscut într-un interviu acordat în 2017 că este bunic, dar a spus că nu petrece foarte mult timp cu nepotul său.

Yekaterina Tikhonova a fost dansatoare acrobatică, iar acum conduce compania Innopraktika, aflată sub egida Universității din Moscova.

Yekaterina Tikhonova a fost căsătorită cu miliardarul Kirill Shamalov, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin. Cei doi au divorțat în 2018.