Încă o lovitură pentru Putin. A fost părăsit de unul dintre oamenii-emblemă ai Rusiei

Ștefănescu Dragoș 01.10.2022, 12:04
Încă o lovitură pentru Putin. A fost părăsit de unul dintre oamenii-emblemă ai Rusiei

Războiul din Ucraina continuă de luni bune, iar Vladimir Putin pare să nu cedeze la luptă prea curând. Liderul de la Kremlin a luat recent o decizie care a produs furie și indignare în rândul populației. Pe fondul acestei situații, o fostă campioană olimpică și mondială la înot sincron a decis să plece definitv din Rusia.

O fostă mare sportivă a decis să plece definitiv din Rusia

Vladimir Putin dorește să continue luptele sângeroase din Ucraina și a decretat mobilizarea parțială în Rusia. Decizia liderului de la Kremlin a produs nemulțumire și indignare în rândul poporului rus.

Anastasia Davydova (39 de ani) este una dintre cele mai cunoscute sportive din Rusia. Ea a fost multiplă campioană olimpică la înot sincron, iar în prezent ocupă funcţia de secretar general al Comitetului olimpic rus (ROC). Nefiind de acord cu ce se întâmplă în țara sa, Davydova a luat decizia de a părăsi definitiv Rusia. Fosta campioană a anunțat personalul centrului său de înot sincron din Moscova despre plecarea sa. Informația a fost confirmată și de antrenoarea echipei naționale de înot sincron a Rusiei, Tatiana Pokrovskaia. Aceasta a dezvăluit cum a aflat de decizia Anastasiei Davydova.

Ieri, personalul centrului nostru a primit un email de la Anastasia Davîdova, în care îşi anunţa plecarea din Rusia. Ea nu a precizat motivele decizie sale, a informat doar că a făcut acest lucru şi că nu are intenţia de a se întoarce”, a spus Pokorovskaia, potrivit Inside.

Anastasia Davydova este o adevărată vedetă în Rusia. Ea are în palmares cinci titluri olimpice, 13 titluri mondiale şi şapte titluri europene. În trecut, Davydova a fost decorată chiar de preşedintele Vladimir Putin.

Cum a fost afectată Rusia de decizia privind excluderea din competiţiile europene

Cluburile şi echipele naţionale ale Rusiei au primit interdicţia de a participa la competiţiile fotbalistice din partea FIFA şi UEFA până la noi ordine, în urma atacurilor ţării lor asupra Ucrainei, ordonate de preşedintele Vladimir Putin.

Decizia a stârnit nemulțumiri atât în rândul sportivilor, cât și în rândul fanilor. Federaţia Rusă de Fotbal (RFS) chiar a vrut să părăsească definitiv fotbalul europan. Oficialii susțin însă că a fost necesar să se impună o asemenea măsură.

Prin decizia celor două organisme de conducere, Rusia şi-a pierdut locul în preliminariile de calificare la
Cupa Mondială, revenind asupra poziţiei iniţiale, conform căreia echipei pregătite de Valeri Karpin i s-ar fi permis să participe în play-off-ul din luna martie.

Tragerea la sorţi a Campionatului European din 2024 va avea loc la începutul lunii viitoare, iar Rusia nu va fi inclusă.