De râsul lumii! În urmă cu 13 ani, Dinamo l-a refuzat pe Robert Lewandowski! ”Este prea tânăr!”. Ce anonim au ales în schimbul polonezului

Mihai Cheles 21.01.2021, 18:31
De râsul lumii! În urmă cu 13 ani, Dinamo l-a refuzat pe Robert Lewandowski! ”Este prea tânăr!”. Ce anonim au ales în schimbul polonezului

Vă vine să credeți că cel mai bun fotbalist al lumii în 2020 ar fi putut evolua în Liga 1? Greu de crezut pentru toată lumea, dar adevărat.  Se pare că, în urmă cu 13 ani, Dinamo l-a refuzat pe Robert Lewandowski pe motiv că era prea…tânăr.

Atacantul polonez al celor de la Bayern Munchen, Robert Lewandowski (32 de ani) ar fi putut ajunge la Dinamo, în urmă cu mulți ani. Fotbalistul a fost propus formației din „Ștefan cel Mare”, însă a fost refuzat pentru un motiv pueril.

Dinamo l-a refuzat pe Robert Lewandowski! ”Este prea tânăr!”

Se întâmpla în anul 2009, atunci când Dinamo căuta un atacant de careu, iar pe birourile clubului a ajuns dosarul unui polonez de 19 ani, de la Lech Poznan. Da, era chiar marele Robert Lewandowski. Întâmplarea a fost povestită de actualul șef al departamentului de scouting de la Voluntari, Gabriel Glăvan.

În 2009, m-a sunat Daniel Stanciu, care era impresar. M-a întrebat dacă nu am vreun atacant pe care să i-l propun la Dinamo. I-am spus că mă interesează, apoi i-am transmis că era disponibil un polonez. Robert Lewandowski de la Lech Poznan. Daniel mi-a spus pe urmă că Dinamo îl considera prea tânăr pe Lewandowski. Aveau nevoie de un atacant mai experimentat. Așa că l-au adus pe Osvaldo Miranda, recunoștea Glăvan, într-un video postat de Tik-Tok

Există, totuși, o mică inadvertență între cele povestite de Glăvan. Osvaldo Miranda a ajuns la Dinamo în iarna anului 2008. Deci, ori întâmplarea a avut loc în 2008, ori a fost adus un alt atacant la Dinamo, în 2009, nu Miranda.

Surprinzător, Dinamo avea bani serioși în acea perioadă. Și-a permis să achite 1,2 milioane de euro pentru Osvaldo Miranda, iar după un an și jumătate la împrumutat la Astra. A marcat doar 4 goluri în 29 de meciuri pentru Dinamo. Mult prea puțin pentru un atacant.

Robert Lewandowski, cel mai fotbalist din lume în 2020

Ratarea transferului la Dinamo n-a fost chiar un lucru de rău augur pentru Robert Lewandowski. În 2009 începuse să marcheze pentru Lech Poznan pe bandă rulantă, iar în 2010 a fost cumpărat de Borussia Dortmund, pentru 4,5 milioane de euro.

A jucat la Dortmund până în sezonul 2014/2015, când a semnat din postura de jucător liber e contract cu rivala Bayern Munchen, unde evoluează și acum.

  • 187 de meciuri, 103 goluri și 42 de pase de gol are pentru Dortmund
  • 312 meciuri, 271 de goluri și 63 de pase de gol pentru Bayern Munchen
  • 116 meciuri și 63 de goluri are pentru naționala Poloniei

Are în carieră opt titluri în Bundesliga, un trofeu al Ligii Campionilor, o Supercupă a Europei, patru Cupe ale Germaniei și cinci Supercupe ale Germaniei. În 2020 a fost ales cel mai bun jucător al lumii în toate topurile UEFA și FIFA. Pandemia de coronavirus i-a determinat pe cei de la France Football să nu acorde „Balonul de Aur” în 2020. Altfel, nu ar fi avut rival pentru trofeu polonezul.

De râsul lumii! În urmă cu 13 ani, Dinamo l-a refuzat pe Robert Lewandowski! ”Este prea tânăr!”. Ce anonim au ales în schimbul polonezului

Urmăriți Playsport.ro și pe