Decizie de ultimă oră după retragerea Simonei Halep. Ce au făcut organizatorii turneului de Crăciun după hotărârea mai multor sportive

Olteanu Ștefan / 02.12.2021, 14:45

Organizatorii turneului demonstrativ de tenis „Africa Cares”, din Africa de Sud, au luat o decizie de ultimă oră după retragerea Simonei Halep. Fostul lider WTA își anunțase prezența la turneu în urmă cu câteva săptămâni, însă apariția noii tulpini a coronavirusului a determinat-o să își schimbe decizia.

„Africa Cares”, amânat pentru 2022! Decizie de ultimă oră după retragerea Simonei Halep

Retragerea Simonei Halep de la turneul demonstrativ de tenis din Africa de Sud i-a determinat pe organizatori să ia o decizie de ultimă oră.
Simona era una dintre cele mai importante nume care erau invitate la eveniment, alături de americanca Venus Williams, elvețianca Martina Hingis sau poloneza Iga Swiatek.
Însă, jucătoarea din România a anunțat recent că a revenit asupra deciziei și nu va mai participa la turneul din Africa de Sud.
Noua tulpină a coronavirusului a înspăimântat-o pe Halep, care a decis că e mai bine să rămână acasă de sărbători.

Se pare că decizia Simonei a influențat și restul jucătoarelor, care erau pregătite să refuze invitația sud-africanilor. În acest context, organizatorii au anunțat că au amânat turneul până în 2022:

Suntem foarte triști să anunțăm amânarea acestui eveniment. Oricum, sănătatea și siguranța spectatorilor și a jucătorilor sunt cele mai importante și asta ne-a condus către această decizie.

A fost o decizie foarte dificilă ținând cont de tot timpul și toate eforturile alocate organizării acestei competiții, dar și de toată nerăbdarea cu care fanii așteptau un eveniment de asemenea amploare în Africa de Sud”, a declarat Tendai Rukwava, directorul firmei de organizare a turneului „Africa Cares”, citat de tennisuptodate.com.

„Africa Cares” era programat la Johannesburg, între 18 și 19 decembrie 2021. Turneul va fi reprogramat în 2022, la o dată ce urmează să fie anunțată ulterior.

Simona Halep, mesaj special pentru România de Ziua Națională

Simona Halep este mândră că este româncă și visează să viziteze toată țara pentru a se bucura de frumusețile ei. Iubește oamenii, însă recunoaște că negativismul este o mare problemă.

Întrebată care este cel mai autentic moment românesc pe care l-a trăit, Simona Halep a avut un răspuns special:

Fed Cup e cel mai autentic lucru românesc pentru mine, pentru că joc doar pentru țară, joc într-un mod diferit. Nu mai este doar pentru mine, pierd sau câștig pe barba mea. Acolo e o echipă și joc pentru țară. Sunt emoții diferite și e mult mai stresant, dar și foarte frumos.

Sărbătoresc (n.r. – Ziua Națională) pe terenul de tenis, că mâine am antrenament. Dar împreună cu echipa poate mâncăm ceva bun. Mămăliguță cu brânză și smântână aș spune că e mâncarea mea preferată, pentru că mâncam des când eram copil. Îmi place și șoriciul.

Nu am vizitat țara prea mult și îmi pare rău. Am vrut să merg în Bucovina anul acesta, dar n-am apucat. Am început pregătirea și e greu să lipsesc câteva zile. Dar în viitorul apropiat vreau să vizitez toată țara. E o țară superbă, avem locuri multe, la munte, la plajă. Avem tot ce ar putea să-și dorească cineva. Spun mereu că oamenii sunt prietenoși. E un popor talentat, puțin negativist”, a spus Simona Halep.

Anunț șoc și pentru Simona Halep. Retragerea unei foste adversare de top a româncei a surprins pe toată lumea.